- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новака прате козе од Њујорка до Космаја /видео/

© AP Photo / Frank Franklin IIНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, у претходним годинама је обарао многе рекорде и много пута доказао да је најбољи у историју белог спорта, па је тако међу својим навијачи постао познат као „ГОАТ“ односно, највећи свих времена. У преводу та реч значи и коза, па су се навијачи нашалили када се српски ас на Космају фотографисао са том животињом.
После освајања 24. Гренд слема у каријери и успешне групне фазе Дејвис купа Новак Ђоковић је на заслуженом одмору који је одлучио да проведе у Србији, односно на Космају окружен породицом, пријатељима и животињама.
Поред тога што је јахао коња, Новак се дружио са козом, а његови навијачи су то дочекали са одушевљењем, јер је та животиња асоцијација на епитет „највећи свих времена“.
„Била нам је велика част угостити овог великана Србије! Понос нашег народа, промотер доброте, скромности и позитивне енергије, доказ да велики људи могу остати верни своме народу и својим коренима. Захваљујемо се на пруженој прилици да проведемо време са оваквим човеком“, написали су на друштвеној мрежи власници имања на којем је Новак боравио.
Сусрет са козама, мада мало другачијим, српски ас је имао и у Њујорку. Реченицу „од седам до 77 година“ често ћете наћи на кутијама друштвених игара, али она би могла да се примени и у случају Новака Ђоковића који има навијаче свих могућих узраста.
Не само да су они и деца и старији, већ има и оних изузетно забавних који знају како да скрену пажњу српском асу. Најновија група обожаватеља примећена је на УС Опену прерушена у козе.
У тенису је Новак највећи свих времена јер је између осталог тенисер са највећим бројем Гренд слем титула у историји тог спорта (24), као и Мастерс трофеја (39). Тенисер је са највише недеља проведених на првом месту и нема сумње да жели да дода још рекорда у своју богату ризницу.
Полемика о звању највећег свих времена води се између Новака, Рафаела Надала и Роџера Федерера, али после пензионисања Швајцарца уследила је повреда Шпанца, док је за то време српски ас наставио да пише историју.
Ласло Ђере - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
СПОРТ
Ласло је пао после драме и поклонио се Новаку: „Највећи свих времена“
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
СПОРТ
Хрват је следећи „на менију“ гладног Ђоковића
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 02.09.2023
СПОРТ
Новак објаснио како се вратио с ивице амбиса: „Обавио сам разговор са собом у огледалу“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала