- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Федерер пожелео Новака: „Волео бих да га видим“

© AP Photo / Kin CheungНовак Ђоковић и Роџер Федерер
Новак Ђоковић и Роџер Федерер - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
Пратите нас
Претходни Лејвер куп био је посебан јер је био опроштајни турнир Роџера Федерера, а ове године позната егзибиција одржава се без Новака Ђоковића и Рафаела Надала, док је Швајцарац присутан у улози посматрача. Иако су актери овогодишњег издања врхунски тенисери делује да фали великих звезда, па је Федерер истакао да следећи пут жели да види Новака.
Један од најпознатијих ревијалних тенискмих турнира Лејвер куп ове године окупио је у Тиму Европе: Андреја Рубљова, Каспера Руда, Хуберта Хуркача, Алехандра Давидовича Фокину и Гаела Монфиса, док су боје Тима света бранили Тејлор Фриц, Франсис Тијафоа, Томи Пол, Феликс Оже Алијасим, Бен Шелтон и Франциско Серундоло.
Било је спектакуларних мечева, занимљивих дешавања иза кулиса, али Роџеру Федереру, чија је компанија оснивач такмичења, фалили су Новак Ђоковић и Карлос Алкарас.

„Волео бих да бидим Новака поново, Алкараса и Новака у истом тиму. Саша Зверев би био сјајан за немачко тржиште. Неког као што је Руне. Данил Медведев би био сјајан. Волим да гледам Андреја Рубљова“, рекао је Федерер.

Новак је на Лејвер купу наступао током два изадања односно 2018. и 2022. године.
Тим света славио је убедљивим резултатом 13:2, Швајцарац каже – заслужено.
„Уништили су тим Европе. Тим света је играо фантастично, заиста су имали енергију. Сви су донели поен, били су јачи у дублу. Потпуно су заслужили победу“, рекао је Федерер који је каријеру завршио прошле године на истом турниру.
Заправо је Роџерова изјава о томе како му Новак недостаје наишла од стране Новакових навијача и на подсмех јер управо убедљиви пораз Европе наговестио је колико српски ас фали на том турниру.
Чак и не само Ђоковић, већ није било ни Данила Медведева, Холгера Рунеа или Стефаноса Циципаса.
По први пут легендарни швајцарски тенисер нашао се у другачијој улози на Лејвер купу, односно по први пут није био један од учесника.
„Сјајно је било поново се вратити у тениску породицу, први пут доживети Лејвер куп из потпуно другачијег угла. Овде сам се трудио да гледам сваки меч и било је фантастично. Разговарали смо о волејима и дубловима и како је то било шездесетих и седамдесетих. Борг и Мекинро су рекли како је Род Лејвер био њихов херој, играо је доста пре мог времена, али знам шта представља у тенису“, истакао је бивши први рекет света.
Лејвер куп је турнир који носи име прослављеног аустралијског тенисера Рода Лејвера. Компанија „Тим 8“ коју води Роџер Федерер основала је турнир заједно са Тениским Савезом Аустралије.
Правила су таква да учествује шесторица тенисера из Европе и шесторица тенисера са осталих континената. Игра се 12 мечева током три дана (девет синглова и три дубла). Свака победа првог дана носи један поен, другог дана два и трећег дана три. Селектори тимова су за Европу Бјерн Борг и за остатак света Џон Мекинро.
Вера Звонарева - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СПОРТ
Вера – апсолутна легенда! /видео/
Новак Ђоковић и Маријан Вајда  - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СПОРТ
Новаков дугогодишњи ментор остао без посла
Јелена Рибакина - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СПОРТ
Јелена је поново жртва велике неправде
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала