- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

УЕФА дозволила деци из Русије да се такмиче

© Sputnik / Vladimir Pesnya / Уђи у базу фотографијаУЕФА лого
УЕФА лого - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
Пратите нас
Европска фудбалска унија (УЕФА) направила је два корака ка делимичној реинтеграцији Русије у европска фудбалска такмичења.
УЕФА је одлучила да врати руске тимове до 17 година ове сезоне, што представља ублажавање опште забране руским националним и клупским тимовима да играју на међународним такмичењима од почетка специјалне војне операције у Украјини у фебруару прошле године.
УЕФА је саопштила да је "свесна да деца не би требало да буду кажњена за поступке чија је одговорност искључиво на одраслима и да је чврсто уверена да фудбал никада не треба да одустане од слања порука мира и наде".
Извршни комитет УЕФА поново је почео и да делегира руске судије за међународне утакмице. У саопштењу се наводи руске судије нису одређене за утакмице због проблема са добијањем виза за руске држављане.
УЕФА је најавила да ће покушати да изради правила за укључивање руских младих репрезентација у такмичења.
"Посебно је забрињавајуће што је, због дуготрајног сукоба, генерација деце лишена права да се такмичи у међународном фудбалу", саопштила је УЕФА, додајући да ће се све утакмице у којима учествују руски тимови "играти без заставе земље, химне, националне комплет за игру, али на неутралном терена.
УЕФА је истакла на крају да ће суспензија свих осталих селекција Русије, као и клубова из ове земље остати на снази до окончања сукоба у Украјини.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала