- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србин пише историју у Русији и поручује: Уживам!

© Sputnik / Виталий Тимкив / Уђи у базу фотографијаВладимир Ивић
Владимир Ивић - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
Пратите нас
Краснодар који води српски стручњак Владимир Ивић апсолутни је хит досадашњег тока руске Премијер лиге, што потврђује прво место на табели и то без пораза. У леђа им гледају Зенит, Спартак, Самара и Динамо Москва, а Ивић поручује да не осећа притисак и да ужива у раду у Русији.
Девет утакмица до сада у Премијер лиги Русије одиграо је Краснодар, где има учинак од шест победа уз три ремија и гол-разлику 14:3, што је довољно за лидерску позицију.
Имплементирао је у српски стратег свој печат у игру тима из Краснодара који пуца од самопоуздања у сваком мечу, а најбоља потврда су резултати. Последњи у низу пао је Урал, што је био повод да руски медији направе опширан интервју са некадашњим фудбалером Партизана, касније тренером ПАОК-а, Макаби Тел Авива и Вотфорда.
Прво од питања односило се у којој мери је Владимир Ивић задовољан одрађеним послом током летњег прелазног рока.
„Информисао сам управу у потребним појачањима на крају претходне сезоне. Тада смо разговарали о четири позиције. Затворили смо две, централног и левог бека. Постојала је опција да се доведе још један играш пре него што се заврши прелазни рок, али преговори нису ишли у добром смеру. Нисам тип тренера који жели да узме играча само за представу. Желим да у тиму видим играча са одређеним квалитетима који ће користити екипи. Ако није могуће узети одређеног играча, боље је да не доведете никога и да сачекате“, објаснио је своју тренерску филозофију Владимир у разговору за „Спорт експрес“.
Било је и понуда да поједини фудбалери напусте Краснодар, Ивић не спори да имају квалитет да играју у најјачим европским лигама, али истиче да је то више питање за управу клуба.
Фудбалска лопта - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
СПОРТ
Потврђено писање Спутњика: Званично одложен вечити дерби и коло Суперлиге
„Што се тиче понуда за играче, чуо сам да су стигле. Али, у Краснодару такве одлуке доноси управа. Имамо квалитетне играче који могу да играју и иностранству и добијамо понуде за њих. Не знам шта ће бити у јануару, али смо све момке задржали до краја године. Међутим, мени као тренеру је веома драго да чујем да постоји интересовање европских клубова за Сперцијана или Кордобу, док италијански клубови желе Черникова, ту су и Кривцов, Волков, Сафоноф...
У претходне три године само један руски играч је отишао у Европу, реч је о Захарјану. Ивић сматра да играчи из руског првенства апсолутно поседују квалитет за највеће клубове.
„Уколико говоримо о квалитету играча, онда они заслужују да играју тамо и одговарају европским клубовима. Друго је питање да ли ће их Краснодар пустити. Ово је питање за менаџмент. Момци морају да буду спремни, морају напорно да раде да би били у доброј форми“, објашњава Ивић.
Перспективни српски стручњак је у јулу и августу понео титулу најбољег тренера месеца и не крије да му то импонује.
„Сваком тренеру је задовољство што је номинован, а посебно када је изабран за најбољег у неком месецу. Када сте фокусирани на свој посао, када посветите много време да сваки дан пружите максимум са играчима, стручним штабом и окружењем, онда је врло пријатно када будете награђени. Али, то је пре свега заслуга играча. Без њих је немогуће да тренер успе. Веома сам захвалан за њихов труд“, искрен је Ивић.
Краснодару је ово најбољи старт у историји клуба, а Ивић је и те како срећан и поносан на тај податак.
„Позивање на историју је леп тренутак за писање у медијима. И ми смо задовољни обављеним послом, али сам често причао момцима, да све што је урађено већ је прошлост. Не можемо да станемо, пред нама је нови противник. Лидери смо и морамо да будемо сналажљиви, морамо да радимо више како бисмо постигли циљ, а то је наравно победа“.
Објаснио је Ивић и како је успео своју фудбалску филозофију да пренесе на фудбалере.
„То је наш посао и трудим се да буде једноставно. Не желим да проводим време и да га узалуд трошим. Желим да то време буде испуњено и феикасно. Када се састајемо, најважније је како се спремамо за утакмице. Трудимо се да им изнесемо најважније информације, јер је наш циљ да напредујемо сваки дан. Да бисте у фудбалу били успешни потребно је да учите сваки дан“, јасан је Ивић.
Једно од кључних питања током интервјуа за „Спорт експрес“ односило се на то да ли Владимир Ивић осећа притисак због рада у Русији?
„Ја сам Србин, моја породица живи у Грчкој и недостаје ми, па се у слободно време често трудим да их чешће виђам. Нема притиска, не осећам га. Поштујем Русију и надам се да ће ускоро све бити боље у свету и да ће људи живети нормално и да нико више неће причати о овоме што се дешава. Тренутно сам изузетно смирен и немам никаквих проблема“, закључио је Владимир Ивић, Србин који је лансирао Краснодар на сам врх руске Премијер лиге.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Селектор Драган Стојковић Пикси - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
СПОРТ
Пикси саопштио шири списак за Мађаре и Црногорце – коначно је ту и фудбалер Партизана
Вечити дерби - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
СПОРТ
Спутњик сазнаје: Одлаже се вечити дерби!
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала