- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Бугарски експерт открио циљ рата у Украјини: Разоружати бивше социјалистичке земље

© Sputnik / Evgeni Biyatov / Уђи у базу фотографијаМеждународный военно-технический форум "АРМИЯ-2016". День второй
Международный военно-технический форум АРМИЯ-2016. День второй - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
Пратите нас
САД намеравају да избаце совјетско оружје из социјалистичким држава и да их натерају да купе ново по суманутим ценама, објаснио је бугарски социолог Михаил Мирчев интерес Вашингтона према сукобу у Украјини.

„Више од годину и по траје рат у Украјини како бисмо могли да потрошимо оружје, произведено у Русији. Реч је о земљама попут Украјине, Бугарске, Словачке, Пољске, Румуније, Чешке. Када останемо без оружја, тада ћемо да склапамо сумануте споразуме са Американцима”, рекао је експерт Бугарској слободној телевизији.

Он је подсетио да је Бугарска раније одобрила испоруку својих старих оклопних транспортера Кијеву, а заузврат ће купити америчке Стрикере за више од 1,3 милијарде долара.
„Ми дајемо супероклопне транспортере (Украјини), а заузврат ћемо купити безвредне америчке оклопне транспортере, који, како је постало јасно из онога што се дешава у Украјини, горе као бакље. Зато се рат води: да се уништи старо добро руско оружје, тако да армије остану без наоружања и буду принуђене да купују од војно-индустријског комплекса САД, Велике Британије, Француске итд. Можда зато Американци сада поручују – хајде да зауставимо рат, јер смо већ спремни да свој војно-индустријски комплекс добро нахранимо наруџбинама“, рекао је Мирчев.
У наставку погледајте ново издање емисије „Мој поглед на Русију“: