- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак је поново демонстрирао величину: „Будућност је светла“

© AP Photo / Manu FernandezНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света свих времена, одушевио је навијаче голф умећем које је демонстрирао на престижном турниру „Рајдер куп“, после чега је још једном потврдио колико је велики. Нахвалио је свог тренутно највећег ривала 20-годишњег Карлоса Алкараса, поручивши да је тениска будућност светла са њим на челу.
У години на измаку Новак је освојио чак три Гренд слем трофеја, четврти му је измакао у финалу Вимблдона где га је у спектакуларном мечу у пет сетова савладао управо Алкарас.
Кошарка - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
СПОРТ
„Помрачење“ ФМП-а које Европа не прашта /видео/
Ђоковић је причао у „Вечном граду“ о том новом ривалству, упоредивши га са „великом четвороком“ и биткама које је својевремено водио са Рафаелом Надалом, Роџером Федерером и Ендијем Маријем.
„Сматрам да је будућност тениса светла са Карлосом Алкарасом који је предводник. Нас двојица смо имали неке невероватне мечеве пршле и ове године. Меч на Вимблдону, на Ролан Гаросу и у Синсинатију, где сам вероватно одиграо један од најбољих мечева у каријери када је у питању меч у три сета. Сјајна ствар за наш спорт је што се рађају нова ривалства, али ривалства са Федерером и Надалом, као и са Маријем су за мене нешто више. Са Алкарасом сам играо три-четири пута, надам се да ћемо још играти као што сам играо и са поменутим момцима, што значи да ћу играти и даље тенис у годинама које долазе. Али, видећемо. Имао сам сјајну сезону и познато је да сам фокусиран на Гренд слемове, они су ми најважнији. Освојио сам три од четири, одиграо сам и то финале Вимблдона са Алкарасом и заиста не могу више од тога да тражим“, подвукао је у Риму Новак Ђоковић.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
СПОРТ
Новаково мајсторство нема границе /фото, видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала