- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија се изборила за спектакл – прети јој „група смрти“

© AFP 2023 / ANDREJ ISAKOVICДушан Тадић и Александар Митровић
Душан Тадић и Александар Митровић - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
Пратите нас
Жреб за елитну, односно „А“ дивизију Лиге нација биће одржан 8. фебруара и познати су сви шешири. Фудбалери Србије наћи ће се у четвртом шеширу и јасно је да ће имати изузетно јаке противнике на старту наредне сезоне која је заказана за септембар 2024. године, док је финале у јуну 2025. године.
Орлови су прошле сезоне у конкуренцији са Норвешком, Словенијом и Шведском изборили прво место у 4. Групи Б дивизије и већ тада је било јасно да ће одлетети у „А“ дивизије која је намењена најбољим репрезентацијама света.
Србија би тако после жреба који ће бити одржан у фебруару наредне године, могла да се нађе у „групи смрти“ са првацима света, Шпанијом, Италијом, Француском.
У шеширу 1, налазе се: Шпанија, Хрватска, Италија, Холандија.
Шешир 2: Данска, Португалија, Белгија и Мађарска. Шешир 3: Швајцарска, Немачка, Француска, Пољска. Шешир 4: Србија, Израел, Босна и Херцеговина и Шкотска.
Изабраници Драгана Стојковића Пиксија који су обезбедили место у елитној дивизији Лиге нација, налазе се у јеку квалификација за пласман на Европско првенство 2024. године у Немачкој, и тренутно су други у Групи Г иза Мађарске.
Орлови ће управо против северних комишија одиграти наредну утакмицу у Будимпешти 14. октобра, док их три дана касније на Маракани очекује утакмица са Црном Гором.
Подсетимо, Србија је у септембру на стадиону „Рајко Митић“ изгубила од Мађарске резултатом 2:1, иако је повела.
Селектор Драган Стојковић је у уторак саопштио шири списак фудбалера на које рачуна за предстојеће окршаје у финишу квалификација за пласман на Европско првенство на ком нисмо били још од Белгије и Холандије 2000. године.
Серхио Рамос прославља гол против Аталанте - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
СПОРТ
Легенда се после 18 година вратила „првој љубави“ и зажалила
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала