- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

„Увлаче земљу у рат“: У Бугарској оптужују власт за издају због одлуке о слању ракета Кијеву

© AP Photo / Valentina PetrovaБугарска застава, Софија
Бугарска застава, Софија - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
Пратите нас
У Европи се све чешће чују гласови подршке мира у Украјини, док бугарске власти покушавају да увуку земљу у рат, казала је лидер бугарских социјалиста Корнелија Нинова.
Нинова је оштро критиковала бугарски парламент због одлуке да одобри испоруку Украјини неисправних ракета за С-300.
„Искрено говорећи, ово је још једна издаја бугарских националних интереса од стране владајуће већине. Ово је национална издаја“, казала је политичарка на телевизији „Јуроком“.
Како је истакла, страхује да власти Бугарке неће преиспитати одлуку о слању ракета Кијеву.
„Многи посланици су подржали ту одлуку. Чини ми се да корак по корак министар одбране Бугарске Тагарев лично и владајућа већина иду ка томе да Бугарску увуку у рат. Надам се да се то неће догодити“, додала је Нинова.
Она је напоменула да се „у свету, у Европи, у великим земљама, укључујући светске силе“ чују позиви на мир.
„На састанку Г20 у декларацији нико није користио оштар, агресиван тон према Русији. На Западу, у Европи сада се чују гласови подршке мирном исходу рата, преговорима и успостављању трајног мира. Надам се да ће ти гласови бити све јачи. Нажалост, наша владајућа већина иде у супротном смеру“, закључила је Нинова.
Подсећамо, парламентарна комисија за одбрану Бугарске већином гласова подржала је предлог да се Кијеву пошаљу „неисправне ракете С-300“. Због тога су бугарски социјалисти затражили оставку министра одбране Тодора Тагарева.
У наставку погледајте ново издање емисије „Мој поглед на Русију“: сазнаћете да ли су управо у Њујорку отворена врата пакла за човечанство, како изгледа кад Јеврејин поздравља нацисту и како је Никол Пашињан коначно препустио Нагорно Карабах Азербејџану.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала