Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Епархија рашко-призренска: Забрињавајуће нетачне тврдње Веслија Кларка о оружју у манастиру Бањска

© AP Photo / Visar KryeziuТзв. косовски полицајци у селу Бањска
Тзв. косовски полицајци у селу Бањска - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Пратите нас
Најновија изјава пензионисаног америчког генерала Весли Кларка америчким медијима у вези са недавним догађајима на северу Косова и Метохије дубоко забрињава због нетачне тврдње да је у манастиру Бањска наводно било ускладиштено оружје, саопштила је Епархија рашко-призренска.
Епархија је у својим саопштењима јасно пренела оно што је пронашла и тзв. косовска полиција и Еулекс.
Како се наводи, у објекту који је ван манастирског комплекса и који у тренутку најновијих дешавања игуман манастира и братија нису били у стању да контролишу, а у који су наоружана лица 24. септембра самостално ушла, као и у дворишту манастира, остављен је један део оружја и опреме приликом њиховог повлачења.
Након детаљног прегледа манастира који је обавила тзв. косовска полиција и Еулекс у присуству игумана Данила утврђено је да у самом манастиру није било складиштено никакво оружје јер је то супротно духовној улози Цркве која се противи сваком виду насиља, истиче Епархија.
Из Епархије додају да ова произвољан изјава пензионисаног америчког генерала не доприноси изградњи мира већ подстиче ширење нетачних информација и угрожава објекте и имовину Српске Православне Цркве на Косову и Метохији.
Српска Православна Црква на Косову и Метохији остаје врло одлучно у свом ставу да се противи било каквој врсти насиља и сукоба и зато је међу првимаосудила насиље које се десило тога дана на Северу Косова и Метохије у околини манастира Бањске. Црква и овом приликом позива на мир и безбедност за све грађане,, закључу је у саопштењу.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала