- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Заборављени „српски син“ васкрсао у Холандији – Пикси, обрати пажњу!

© Sputnik / Лола ЂорђевићФудбалска лопта
Фудбалска лопта  - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Пратите нас
Многима на прву лопту име Николас Аграфиотис вероватно не значи апсолутно ништа, али реч је о некадашњем јуниорском репрезентативцу Србије чији је отац Грк, а мајка Српкиња. Поново је нападач Екселзиора почео да тресе мреже у Ередивизији, где се у уводних шест утакмица чак пет пута уписао у стрелце.
У Фудбалском савезу Србије веровали су пре неколико година да ће Николас Аграфиотис израсти у врсног голгетера и брже боље су решили да га уврсте у јато Орлова, али је прелазак из јуниорског у сениорски фудбал за њега био изузетно тежак. Није се најбоље снашао и од момка који обећава, и који је 2016. године представљао боје Србије на турниру „Виктор Бањиков“ у Украјини, где је чак постигао гол против Летоније, пао је у заборав.
Нестао је, није га било на радару, али вести које сада стижу из Холандије, где Ајакс пролази кроз пакао, охрабрују и терају људе из ФСС и селектора Драгана Стојковића Пиксија да ипак обрати пажњу на заборављеног „српског сина“ Николаса Аграфиотиса.
„Убица“ се вратио! Један је од коментара на рачун игре 23-годишњег нападача који блиста у дресу Екселзиора ове сезоне и трећи је стрелац холандског првенства иза Хименеза из Фејенорда и Грка Павлидиса из АЗ Алкмара.
Клуб из Ротердама је после шест одиграних кола на, за њих, високом седмом месту табеле, а Аграфиотис је постигао чак пет од 12 голова Екселзиора до сада у Ередивизији.
Све то могло би да натера селектора Драгана Стојковића Пиксија, који заједно са својим стручним штабом, помно прати шта раде наши фудбалери широм Европе и света, да усмери пажњу ка Холандији где блиста некадашњи репрезентативац Србије Николас Аграфиотис.
Погодио је на премијери против Нец Најмехена у лудом мечу са чак седам голова, који је Екселзиор решио у своју корист резултатом 4:3. Погодио је и у ремију са Ајаксом у Ротердаму (2:2), као и против Фортуне и Хераклеса. Постио је само против Алмереа, да би у тријумфу против Херенвена поново пронашао пут до мреже за потврду фантастичне форме у којој се налази и која би могла да му буде најбоља препорука за повратак у старо јато.
Никола Крстовић - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СПОРТ
У Звезди био „вишак“, сад на Чизми пише историју
Ајакс - Sputnik Србија, 1920, 25.09.2023
СПОРТ
Пакао је добио ново поглавље – отказ и претња одласком на суд
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала