- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак је добро чувао тајну

© AFP 2023 / PAUL ELLISНовак Ђоковић
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Пратите нас
Новак Ђоковић, најбољи тенисер света, искористио је паузу да се опроба у голфу и то на турниру у Риму за који је открио да се припремао чак пола године.
За шта год да се ухвати да ради Новаку Ђоковићу једноставно полази за руком, показао је то и у Риму где је наступао на егзибиционом турниру и одушевио све присутне.
Новаково знање међутим није дошло преко ноћи већ је српски ас успео да одвоји времена и у претходном периоду се озбиљно посвети голфу упркос томе што је претходних месеци освајао и трофеје.
„Када су ме позвали, помислио сам да морам да прихватим, али и да морам да будем спреман. Одмах сам питао ко ће играти и желео сам да знам њихов хендикеп. Тада сам почео више да тренирам“, открио је српски ас који је такмичарски настројен и када је егзибициони турнир у питању.
Одвојио је неколико месеци за припрему.
„Шест месеци сам тренирао голф, јер нисам хтео да неког погодим лоптицом у главу, нити да се обрукам. То не сме да ми се деси јер нисам осигуран“, рекао је уз смех Ђоковић.
Српски ас жали што није имао више времена да се посвети голфу, али је последњих дана пред турнир узимао и додатне лекције.
„Као отац имам мање времена, зато сам у последнијх шест година ређе играо. Али када сам добио позив, повећао сам број сати и у последњих шест месеци, а посебно последњих десетак дана, тренирао више. Узимао сам и лекције. Морао сам да будем сигуран да ћу играти на довољно добром нивоу. Било је веома узбудљиво и веома сам захвалан Рајдер купу што је угостио и мој тим и мене“, истакао је Новак.
Први рекет планете задовољан је својим учешћем, а била је задовљона или боље рећи задивљена и публика коју је Новак одушевио својим знањем.
„Никада у животу нисам играо голф пред толико људи, а када се узме у обзир мој ниво, мислим да сам био сасвим добар. Један од најбољих који сам икада одиграо. Прво сам хтео да будем опрезан, али ме је бодрење са трибина охрабрило и успео сам. Хвала публици што је дошла у толиком броју и ставила ме под екстра притисак. Ово је било јединствено искуство, велика част и златна прилика која се једном у животу пружа“, закључио је Ђоковић.
Српски тенисер сада је поново на паузи до Мастерса у Паризу који је при његов наредни турнир. До краја године играће још и завршни Мастерс у Торину као и Дејвис куп са репрезентацијом Србије.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
СПОРТ
Новак одао почаст страдалима: „Свака суза Бога моли...“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала