Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петковић пита Еулекс: Зашто вас нису пустили да учествујете у истрази у Бањској, шта треба сакрити?

© Tanjug / STRAHINJA AĆIMOVIĆПетар Петковић
Петар Петковић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Пратите нас
Директор Канцеларије Владе Србије за Косово и Метохију Петар Петковић упитао је данас због чега тзв. косовска полиција није дозволила мисији Еулекс учешће у истражној операцији у месту Бањска и шта је то требало сакрити у истрази тог догађаја у недељу, када су убијени један полицајац и тројица Срба.
"Зашто Косовска полиција није дозволила учешће Еулекса у истражној операцији места Бањска? Зашто је било потребно да Косовска полиција сама обави истрагу, без присуства Еулексових истражитеља? Шта је то што је требало сакрити у истрази?", навео је Петковић на друштвеној мрежи X (Твитер).
Петковић је упитао и да ли је међу специјалцима тзв. косовске полиције било и плаћених убица обучаваних у терористичким камповима, чији је задатак био да хладнокрвно побију Србе у Бањској.
"Да ли је у редовима специјалаца косовске полиције било и плаћених убица обучаваних у терористичким камповима, чији је задатак био да побију Србе? Да ли је задатак тих плаћених убица доведених у ПР са разних страна био да хладнокрвно побију Србе у Бањској?", написао је Петковић на друштвеној мрежи X (Твитер).
Подсетимо, у сукобу са тзв. косовском полицијом у недељу у селу Бањска страдала су три Србина – Стефан Недељковић, Игор Миленковић, Бојан Мијаиловић, а погинуо је и један полицајац.
Прети ли хаос и шири сукоби на КиМ и коме би то највише одговарало погледајте у најновијој емисији „Свет са Спутњиком“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала