- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Путин се састао са генералом Хафтаром: У фокусу ситуација у Либији

© AP Photo / Ivan SekretarevГенерал Либијске националне армије Халифа Хафтар на састанку са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом у Москви
Генерал Либијске националне армије Халифа Хафтар на састанку са министром спољних послова Русије Сергејем Лавровом у Москви - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Пратите нас
Председник Русије Владимир Путин састао се са главнокомандујућим Либијске националне армије Халифом Хафтаром, саопштио је портпарол Кремља Дмитриј Песков.
„Разговарано је о ситуацији у Либији и у региону у целини“, прецизирао је Песков.
Прес-служба Либијске националне армије наводи да се Хафтар током посете Москви састао и са руским министром одбране Сергејем Шојгуом.
Раније је либијски лист Марсад јавио да Хафтер борави у „краткој радној посети“ Москви. Наводно је командант ЛНА стигао у престоницу на позив руског министра одбране Сергеја Шојгуа.
Подсетимо, након свргавања и убиства Муамера ел Гадафија 2011. године, у Либији је почела политичка криза. Тренутно је у земљи двовлашће. Парламент који је изабрао народ влада на истоку, а на западу, у главном граду Триполију, налази се Влада националног јединства на челу са Фајезом Сараџом, која је формирана уз подршку Уједињених нација и Европске уније.
Власти источног дела земље раде независно од Триполија и сарађују са Либијском националном армијом, која води дуготрајан рат са милитантима.
У наставку погледајте ново издање емисије „Мој поглед на Русију“:
Либијски генерал Халифа Хафтар - Sputnik Србија, 1920, 26.09.2023
РУСИЈА
Прослављени либијски генерал стигао у Министарство одбране Русије /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала