- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Кошаркашки резултат на тениском терену /видео/

© AP Photo / Mark J. TerrillСтанислас Вавринка
Станислас Вавринка - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Пратите нас
Док је турнир у Пекингу серије 500 прикупио боље рангиране играче на АТП листи, у Астану су отишли тенисери који пружају како делује за сада занимљивије мечеве. Један такав приредили су Стан Вавринка и Маркос Ђирон који су одиграли меч без брејк лопте.
Маркос Ђирон, амерички тенисер, после скоро три сата игре и три тај-брејка успео је да савлада искусног Стана Вавринку (6:7, 7:6, 7:6) , Швајцарца који се неуморно борио, али на крају противнику допустио преокрет.
Био би то меч као и сваки други међутим остаће упамћен по томе што за два сата и 51 минут на терен ниједан од двојице тенисера није допустио противнику брејк лопту, а укупно је у поенима било 117:115.
Рекло би се, као на кошаркашкој утакмици!
Сваки сет био је као пресликан док не дође до тај-брејка. Први је добио Швајцарац, али иако је добро чувао своје сервис гемове у другом и трећем сету Ђирон је успевао да дође до мини брејка у тај-брејку и на тај начин преокрене резултат.
Занимљиво је и да је Вавринка имао чак шест дуплих сервис грешака, али га ниједна није скупо коштала током сервис гемова. Разлог томе је 91 одсто освојених поена после убаченог првог сервиса.
Осим што је довољно спектакуларно то како су чували своје гемове, тенис је био на изузетно високом нивоу.
Ђирон је на крају имао и среће, освојио је поен у којем је погађао линије и управо на тај начин стигао је до победе и пласмана у осмину финала где га чека победник дуела Вариљас – Тим.
Новак Ђоковић - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
СПОРТ
Новак одао почаст страдалима: „Свака суза Бога моли...“ /фото/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала