Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић са шефом дипломатије Данске: Ситуација на КиМ најопаснија до сада

© Tanjug / SAVA RADOVANOVIĆПредседник Србије Александар Вучић са министром иностраних послова Краљевине Данске Ларсом Лекеом Расмусеном.
Председник Србије Александар Вучић са министром иностраних послова Краљевине Данске Ларсом Лекеом Расмусеном. - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
Пратите нас
Председник Србије Александар Вучић разговарао је данас са министром иностраних послова Краљевине Данске Ларсом Лекеом Расмусеном кога је упознао са развојем ситуације на Косову и Метохији коју је окарактерисао као најкомпликованију и најопаснију до сада.
Вучић је истакао да су догађаји од 24. септембра најјаснији показатељ намере Приштине да онемогући било какав договор са Београдом и нормалан живот Срба на северу КиМ, саопштила је прес служба председника.
Вучић је посебно нагласио значај даљег међународног присуства на КиМ и позвао представнике међународне заједнице да предузму све потребне мере у циљу спречавања опасних и неодговорних потеза Приштине и заштите српског становништва у покрајини, као и повлачење припадника такозване специјалне косовске полиције са севера КиМ.
Напомињући да је Србија спремна да ради на наставку дијалога уз посредство ЕУ, Вучић је подсетио да је Београд спровео све своје обавезе које проистичу из Бриселског споразума.
Он је истакао и да се крхки мир који постоји на простору КиМ чува захваљујући одмерености српског народа који улаже надљудске напоре да одоли свим притисцима режима у Приштини.
Саговорници су, такође, разговарали о чланству Србије у Европској унији, а председник Вучић је навео да наша земља цени подршку Данске и предложио покретање сарадње у области стручног усавршавања државних службеника у оквиру европских интеграција.
Вучић је са министром Расмусеном разменио мишљења о свим темама од обостраног интереса, међу којима и о интензивирању економске и сарадње у области ИТ сектора, о животној средини, биотехнологији, култури и другим.
Прети ли хаос и шири сукоби на КиМ и коме би то највише одговарало погледајте у најновијој емисији „Свет са Спутњиком“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала