- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Пружена рука са истока значи договор, а са Запада превару

© Sputnik / Лола ЂорђевићПредседник Републике Српске Милорад Додик
Председник Републике Српске Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
Пратите нас
Милорад Додик, председник Републике Српске рекао је да ће најкасније почетком новембра разговарати са председником Руске Федерације Владимиром Путином у Москви, те додао да је важно за Српску да има такав однос са глобалним лидером, какав је Путин.
"Интересантно је причати с Путином. То је заиста, што се мене тиче, висока привилегија. Када њему пружите руку и када он каже да је нешто у реду, онда је у реду. Када пружите руку неком западњаку знајте да вас је преварио следећи дан", рекао је Додик.
"Русија је измучена Другим светским ратом и комунистичком влашћу, као и очекивањем да ће Запад коначно прихватити Русе као интегрални део тих вредности. Изгубила је 30 година у трагању и схватила да Запад преко Украјине само жели доћи до сировина и ресурса на истоку Русије", додао је Додик.
Навео је да су највећи браниоци комунистичких вредности заправо Запад и САД, јер подржавају све оно што су комунистичке власти учиниле у прошлости, а на штету данас суверених држава као што је Русија.
"Америка је преко сукоба у Украјини демолирала Европску унију која више није фактор. Зауставили су Немачку јер су се плашили савеза ове земље и Руске Федерације. Синоним за тај савез је био "Северни ток"", навео је Додик за Срну.
Истакао је да није било реално за очекивати да Русија неће одговорити на хаварију која је прекинула снабдевање Европе гасом.
Милорад Додик - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
РЕГИОН
Додик: Кина све више постаје најважнији финансијски и инвестициони партнер Српске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала