- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Кушнеров саветник нови специјални изасланик Француске за Западни Балкан

© Sputnik / Ирина Калашникова / Уђи у базу фотографијаУлаз у Јелисејску палату
Улаз у Јелисејску палату - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
Пратите нас
Министарство спољних послова Француске саопштило је данас да је именовало Ренеа Троказа за специјалног изасланика за Западни Балкан.
''Ово именовање је повезано са јачањем акција Француске у овом региону, у контексту његовог приближавања Европској унији, које подржавамо'', наводи се у саопштењу објављеном на сајту француског Министарства.
Специјални изасланик ће се, како се наводи у саопштењу, бавити главним питањима регионалне политике, у координацији са својим европским и америчким колегама.
''Он ће, такође, пратити иницијативе регионалне сарадње, поготово Берлински процес, и биће у могућности да представља Француску на протоколарним догађајима на високом нивоу и на форумима'', додаје се у саопштењу.
Троказ је вест о именовању објавио на својим профилима на друштвеним мрежама.
Тако је на његовом профилу на Линкдину објављено да је поред осталог, био генерални конзул Француске у Јерусалиму и амбасадор те земље на Кипру.
Троказ је, како се наводи, службовао и у амбасадама Француске у Мароку и Грчкој, а био је и саветник у кабинету бившег министра спољних послова Бернара Кушнера, иначе некадашњег шефа мисије УН на КиМ (УНМИК) од јула 1999. до почетка 2001. године.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала