- Sputnik Србија, 1920
Специјална операција у Украјини
Све о специјалној војној операцији Русије за демилитаризацију и денацификацију Украјине.

Орбан: Део новца из буџета ЕУ уместо Мађарској можда предат Украјини

© AP Photo / Laszlo BaloghВиктор Орбан
Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
Пратите нас
Део новца из буџета Европске уније, које Брисел мора да ислати Будимпешти већ је предат Кијеву, претпоставио је је мађарски премијер Виктор Орбан.
„Можда је део средстава већ у Украјини. Када нема новца како би се Кијеву дале раније обећане суме, а ми обећавамо да ћемо дати нове и постоји неко ко новац није добио, разумно је претпоставити да тих средстава више нема. Ми то са сигурношћу не знамо, јер се Брисел овим поводом не изјашњава јасно“, рекао је Орбан за радио „Кошут“.
Према његовим речима, Брисел мора да преда Мађарској „више од три милијарде евра“, јер је Будимпешта „платила све што је требало платити“.
„За буџет Мађарске то је велики износ“, истакао је премијер.
Раније је шеф Орбанове администрације Гергеј Гујаш изјавио да Украјина неће добити ни цента из буџета ЕУ док Мађарској не буде исплаћен сав новац који јој припада из европских фондова, јер је за измену буџета ЕУ потребна једногласна подршка.
Раније је шефица Европске комисије Урсула фон дер Лајен саопштила да је ЕК ревидирала вишегодишњи буџет ЕУ за период од 2024. до 2027. године и предложила је земљама да се повећа за 66 милијарди евра – за помоћ Украјини, реализацију програма за миграције и избеглице и јачање конкурентности уније. Мађарски премијер Виктор Орбан рекао је да је тај предлог неозбиљан, пошто се не зна где је отишао новац који је раније дат Кијеву.
У наставку погледајте ново издање емисије „Мој поглед на Русију“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала