- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Звездин успешан почетак – Дончићев саиграч се добро показао

© Фото : АБА лига / Марија Вуруна, ИгокеаМајк Тоби
Мајк Тоби - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
Пратите нас
Кошаркаши Црвене звезде отворили су нову сезону - победом. Црвено-бели су на старту АБА лиге гостовали Игокеи, а меч је завршен резултатом 81:63. Играчи Душка Ивановића пружили су бољу игру у другом, него у првом полувремену, и заслужено су стигли до тријумфа.
Мајк Тоби, саиграч Луке Дончића из репрезентације Словеније, оставио је добар утисак и може се рећи да је вукао Звезду ка тријумфу на овом мечу. Завршио је дуел са 19 поена и осам скокова.
Рокас Гедраитис је додао 12, а Далибор Илић 11 поена. Један мање убацио је Митровић. Милош Теодосић је поделио седам асистенција и поред тога убацио четири поена.
Видело се да Звезда још није ухватила прави ритам, била је прва утакмица у сезони, а најбољи утисак у првом полувремену оставио је Литванац Рокас Гедраитис који је одлично гађао са дистанце.
Са друге стране Игокеа је узвраћала поенима Гордића, Јеремића и Танасковића, тако да су црвено-бели отишли на паузу са предношћу од осам поена у лепој атмосфери дворане у Лакташима.
Плејмејкер Игокее Стефан Муди показао је како не треба да се шутира за три поена, једва да је обруч погађао, док је Милош Теодосић са друге стране диктирао ритам како он зна, а Мајк Тоби погађао и користио сваку шансу.
Зато су црвено-бели направили серију 10-2 на старту другог полувремена. Испоставило се да је ту Звезда преломила сусрет и до краја одрадила посао.
За прву победу у сезони.
Никола Топић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
СПОРТ
Одлична партија младог Топића на старту АБА лиге
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала