- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Новак игра голф, а Карлос кује планове: „Могу да престигнем Ђоковића“

© AP Photo / Manu FernandezКарлос Алкарас
Карлос Алкарас - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
Пратите нас
Карлос Алкарас, највећи ривал Новака Ђоковића и други рекет света, изјавио је да до краја сезоне жели да се врати на врх АТП листе и да је због тога узео учешће на турнирима у Пекингу.
Ђоковић је тренутно лидер са 11.795 бодова, док је 20-годишњи Шпанац иза њега сa 8.535 бодова. Алкарас је сковао план и има рачуницу како би у наставку могло да дође до смене на врху.
За почетак му је потребно да буде најбољи у Кини, где је на старту уписао победу над Немцем Јаником Ханфманом, и очекује га дуел са Лоренцом Мусетијем.
„Мислим да Новак брани неке поене ускоро, а у АТП трци има неких 700, 800 бодова више. Играјући на овим турнирима, док Новак не учествује, имам прилику да се приближим месту број један. То је значај овог и следећег турнира. Прво Пекинг, па Шанга, имаћу лепу шансу дасе ускоро вратим на позицију број један. У случају да не успем, није све изгубљено, јер до краја сезоне има још турнира“, рекао је Алкарас.
И док се Алкарас налази у Кини, Новак је уживао у голфу у Риму, а српски ас ће бити актер завршног Мастерса.
Када је тријумф над Ханфманом у питању и форма у којој се налази, Алкарас је поручио да је задовољан.
„Осећао сам се веома добро. Иако је то било прво коло турнира у Пекингу. Осећао сам се одлично и кретао сам се одлично. Задовољан сам целокупним издањем. Био сам веома добар у стварима у којима желим да напредујем. Радио сам доста на сервису, био добар на тренингу. Није ми било лако јер нисам добро сервирао у првом сету, имао сам доста промашаја, али се све то поправило у наставку. Компликовано је носити се са тим, на крају се све одлично завршило“, рекао је Шпанац.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Новак Ђоковић и Рафаел Надал - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
СПОРТ
Ко је крив за Надалове повреде?
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала