- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Кустурица намерава да посети нове руске регионе

© SputnikЕмир Кустурица
Емир Кустурица - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
Пратите нас
Српски редитељ Емир Кустурица намерава да посети нове регионе Руске Федерације.
На питање новинара на фестивалу „Александрова тврђава“ у Уст-Лабинску да ли планира да посети нове руске регионе, Кустурица је одговорио потврдно.
Кустурица је, такође, рекао да би могао да сними део свог следећег филма по роману Фјодора Достојевског „Злочин и казна“ у Краснодарском крају, јер је тамо „сунчано“.
„Достојевски ми је близак. Овај филм ће изаћи следеће године, новца већ има. Не могу да снимам ако нема сунца, зависим од сунца. Мислим да у вашем региону има много сунца. Пошто је то тако, мој следећи филм можда ћу радити овде. Једну половину овде, другу половину у Москви“, рекао је редитељ.
„Достојевски је веома мрачан, дубок, али треба (додати) сунца“, приметио је Кустурица.
Тридесетог септембра обележава се годишњица уједињења ДНР, ЛНР, Херсонске и Запорошке области са Русијом. Референдуми о уласку ових региона у састав Руске Федерације одржани су 23-27. септембра 2022. године. На основу резултата обраде 100 одсто гласачких листића у ДНР, 99,23 одсто бирача гласало је за уједињење са Руском Федерацијом, у ЛНР – 98,42 одсто, у Херсонској области – 87,05 одсто, у Запорошкој области – 93,11 одсто. Споразуми о присаједињењу потписани су након референдума, после чега је одлучено да се 30. септембар сваке године слави као Дан уједињења.
Председник Русије Владимир Путин - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
РУСИЈА
Русија слави Дан уједињења са ДНР, ЛНР, Запорошком и Херсонском облашћу; Путин: Судбоносан догађај
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала