- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Лазар је и даље главна тема у Италији – проговорио о Интеру, оцу и послао поруку: „Не плашим се“

© AFP 2023 / TIZIANA FABIЛазар Самарџић
Лазар Самарџић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
Пратите нас
Распаметио је Италију и најтврдокорније фудбалске сладокусце Лазар Самардџић када је извео „велеслалом“ у поразу његовог Удинезеа од Наполија (4:1), где је укључујући и голмана нанизао осморицу, пре него што је лопту послао у мрежу. Био је то повод да италијански медији питају Србина да ли жали што није прешао минулог лета у Интер.
И, не, не каје се момак који је недавно изабрао Србију пре Немачке и постао сениорски репрезентативац. Сви који иоле прате фудбал могли су да чују да је Самарџићу због оца и мењања менаџера у одмаклој фази преговора, пропао трансфер у Интер.
Није клонуо због тога, вратио се у Удинезе иако је био на преговорима на Сан Сиру и наставио професионално да одрађује свој посао. Из утакмице у утакмицу показује да је предодређен за велику сцену и да је само питање дана када ће га узети неки од највећих клубова.
Први пут је проговорио о пропалом трансферу у Интер, али није улазио превише у детаље.
„Знам шта се десило, али то је иза мене. То је завршена прича и не желим више да причам о томе. Неко сам ко увек позитивно гледа на ствари. Удинезе је одличан и изузетно организован клуб. Савршен избор за мене је што сам на крају остао овде. Желим још да напредујем и да остварим амбиције, а за остало ћемо видети“, поручио је левоноги офанзивни везиста.
Инсистирали су италијански новинари на томе да се уђе у срж проблема, где је запело и како је његов отац успео да закочи преговоре, али се Лазар није дао.
„Понављам, није било потребе да причам са оцем јер знам шта се догодило“, рекао је Самарџић, додајући да је без проблема могао да заспи исте ноћи, упркос пропалом трансферу у Интер.
Открио је да му је много људи писало на друштвеним мрежама, али да никоме није одговорио. Како је објаснио, нису га дотакли ни бројни коментари да се можда уплашио великог клуба.
„Не плашим се ничега! Једноставно нисам хтео да одговарам на бројне поруке које сам добио. Спреман сам за велику клуб и за трансфер када дође време. Имам 21 годину и за две године најкасније ћу направити тај искорак, на терену и у глави. До тада ћу и даље радити на себи и на својој игри“, закључио је разговор Лазар Самарџић, који је у стилу Марадоне и Месија прошетао кроз одбрану Наполија и постигао изузетно ефектан погодак за ТВ шпице.
Због тога и не чуди што је Драган Стојковић Пикси, селектор Србије, пошто пото желео да буде бржи од Немаца и приволи га да обуче дрес Орлова, иако је претходно прошао све млађе категорије „панцера“.
За крај је уследило питање са ким ће заинтересовани клубови убудуће морати да преговарају око његових услуга, на шта је Лазар крако и јасно одговорио:
„Са мојим оцем“.
Погледајте нову епизоду емисије Миљанов корнер.
Партизан Хумска - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
СПОРТ
УЕФА жестоко казнила Партизан – „катанац“ на Хумску и условна две године
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала