- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Макаби у финалу без одиграног меча – невиђене сцене у Израелу

© Tanjug / VLADIMIR SPORCICПартизан - Макаби, Евролига
Партизан - Макаби, Евролига - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
Пратите нас
На невероватан начин кошаркаши Макабија без да су одиграли меч успели су да се пласирају у финале Лига купа након што је утакмица са Хапоелом регистрована службеним резултатом 20:0.
Макаби и Хапоел требало је да се састану у полуфиналу Лига купа, али због огромних редова навијачи Хапоела нису успели да уђу у дворану, а клуб није желео да почне без њих па су тако судије прекинуле меч и пре него што је почео.
Полиција је донела одлука да скенира идентификациони број сваког навијача при уласку у дворану, а то је довело до огромних редова и велике гужве за коју се није назирало да може да се рашчисти.
Играчи Хапоела нису желели да почну меч док не уђу сви њихови навијачи, а после 15 минута чекања судије су свирале крај утакмице и то је Макабију донело победу 20:0.
Хапоел је оштро реаговао на друштвеним мрежама.

„Спортски навијачи – не криминалци. Од јутра су почеле да нам стижу поруке из којих смо схватили да израелска полиција вечерашњу утакмицу третира као ратни догађај у који су навијачи укључени, од осам до 80 година, жене и деца, сви су били потенцијални криминалци. С обзиром на однос према публици на улазу у дворану, закључили смо да нема смисла да изађемо на терен. Спорт припада навијачима“, написали су из Хапоела.

Кошаркаши тима изашли су из дворане и поздравили навијаче који у њу нису успели да уђу, а после овакве одлуке мораће да плате и новчану казну.
Кошаркаши Макабија „ни криви ни дужни“ играју у недељу од 17 часова против Хапоела из Јерусалима.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала