- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Маскова објава о Украјини и Америци изазвала бурне реакције на друштвеним мрежама

© AP Photo / Michel EulerИлон Маск
Илон Маск - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
Пратите нас
Док се чини да је Бела кућа задовољна што наставља да усмерава помоћ Украјини вредну милијарде долара, све већи број људи у Сједињеним Државама је почео да доводи у питање подршку Бајденове администрације кијевском режиму.
Оснивач СпејсЕкс-а и технолошки могул Илон Маск изразио је забринутост да значајан број америчких политичара више брине за проблеме далеке државе, него за праву кризу са којом се њихова држава тренутно суочава ове седмице.
Делећи своја размишљања о овој теми у посту на својој друштвеној мрежи X, Маск је упитао: „Зашто толико америчких политичара из обе партије брине 100 пута више о украјинској граници, него о граници САД?“.
Масков пост, који је у време писања овог текста већ прегледан преко 23 милиона пута, изазвао је хиљаде одговора забринутих корисника друштвени мрежа, од којих су се многи сложили да је интерес америчких политичара за Украјину више усмерен на новац, него на неке узвишене идеале попут слободе и демократије.
Неки су указали на очигледну чињеницу да се глад Кијева за оружјем произведеним у САД ефективно претвара у уносне уговоре са америчким војно-индустријским комплексом.
Други су тврдили да је финансијска помоћ коју САД пружају Украјини у суштини „шема прања новца“.
Било је и оних који су се ругали америчком председнику Џоу Бајдену јер је очигледно дао украјинским питањима приоритет у односу на проблеме у САД, а да не помињемо људе који се жале на ситуацију на јужној граници Сједињених Држава.
Од ескалације украјинског сукоба у фебруару 2022., а под покровитељством Бајденове администрације, САД су режиму у Кијеву већ пружиле помоћ од преко 100 милијарди долара.
У међувремену, Бела кућа се суочава са све већим притужбама да не посвећује толико пажње и ресурса тужној ситуацији на јужној граници Сједињених Држава, где је само у овој фискалној години преко два милиона миграната успело илегално да уђе у земљу.
Мигранти на граници САД и Мексика код места Игл Пас - Sputnik Србија, 1920, 29.09.2023
СВЕТ
„Зашто амерички политичари више брину о граници Украјине него своје земље“: Маск о најезди миграната
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала