- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Представнички дом Конгреса САД одобрио нацрт о финансирању владе који искључује помоћ Кијеву

© AP Photo / J. Scott ApplewhiteЗграда Капитола у Вашингтону
Зграда Капитола у Вашингтону - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
Пратите нас
Представнички дом америчког Конгреса подржао је нацрт финансирања владе на период од 45 дана, који не укључује помоћ Украјини.
Нацрт је добио две трећине гласова потребних за његово усвајање. Гласање се наставља.
Тиме је америчка влада добила шансу да избегне предстојеће затварање, које ће, у недостатку консензуса у Конгресу о финансирању владе, почети 1. октобра.
Након тога иницијативу мора да одобри Сенат. У том случају, она ће доћи до америчког председника Џозефа Бајдена који треба да потпише документ пре поноћи како би избегао прекид рада савезне владе.
Раније је републикански конгресмен из Оклахоме Том Кол саопштио да је Представнички дом представио сопствени предлог за привремено продужење владиног финансирања који не укључује помоћ Украјини.
Да би избегао прекид рада владе, Конгрес мора да усвоји иницијативу за продужење њеног финансирања, коју ће демократски председник Џозеф Бајден потписати до поноћи у суботу, када се завршава текућа фискална година у земљи. Прекид рада могао би довести до неисплаћивања плата, принудног неплаћеног одсуства и отпуштања стотина хиљада државних службеника и укидања многих владиних програма. У овом тренутку, ниједан дом законодавног тела није одобрио нацрт за проширење владиног финансирања.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала