- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Руска војска: Авиони америчке коалиције у Сирији шест пута створили опасне ситуације

© AP Photo / Ahn Young-joonАмерички војни авиони Ф-16
Амерички војни авиони Ф-16 - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
Пратите нас
Авиони и беспилотне летелице међународне антитерористичке коалиције предвођене Сједињеним Америчким Државама шест пута су током протеклог дана стварали опасне ситуације у области Ел Танфа у Сирији, саопштио је заменик начелника руског Центра за помирење зараћених страна у Сирији контраадмирал Вадим Кулит.
Како је навео, у области Ел Танфа забележено је шест кршења Протокола деконфликтације од 9. децембра 2019. у вези са летовима беспилотних летелица који нису координисани са руском страном, од стране два пара ловаца Ф-16 и пара ловаца „рафал“ америчке коалиције.
„Оваквим дејствима коалиција наставља да ствара опасне предуслове за ваздушне инциденте, а такође заоштрава ситуацију у ваздушном простору Сирије“, прецизирао је контраадмирал.
Он је додао да су током претходног дана јединице руске војне полиције извршиле патроле у ​​провинцијама Алеп, Рака и Хасака. Осим тога, настављено је праћење поштовања прекида борбених дејстава између зараћених страна.
„У зони деескалације у Идлибу у протекла 24 сата забележена су четири напада терористичких група на положаје сиријских владиних снага“, рекао је Кулит.
Руски ловац Су-57 у Сирији - Sputnik Србија, 1920, 28.09.2023
РУСИЈА
Сирија: Руске снаге уништиле фабрику за производњу дронова терориста у Идлибу
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала