Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

„Србија мора бити кажњена, граница мора бити заштићена“: Курти прети северу Косова тзв. КБС-ом

© Tanjug / DOPISNIK KiMВојна вежба "Бранилац Европе 23" у Приштини
Војна вежба Бранилац Европе 23 у Приштини - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
Пратите нас
Премијер привремених приштинских институција Аљбин Курти рекао је „граница мора бити заштићена, иако је бивши премијер Хашим Тачи обећао да неће слати КБС на север без дозволе НАТО“.
Курти је на састанку свог Самоопредељења рекао да је Хашим Тачи обећао 2013. да неће слати тзв. КБС на север без координације са НАТО, те да је то његово обећање оставило вакуум на северу Косова, па се с тим у вези „појачава сарадња са међународним савезницима“.
„Наша будност и спремност за север доказана је од првог дана наше владе. Обећање НАТО једног од мојих претходника да не дозвољава КБС да уђе на север је једно, али наша граница мора бити заштићена. Овај вакум који постоји мора да се попуни и за то појачавамо сарадњу са нашим међународним савезницима и трупама Кфора. Србија мора бити кажњена јер сваки пут када није кажњена понавља злочине“, рекао је Курти.
Курти је навео „да чињенице већ доказују да Србија спонзорише тероризам на северу“.
„Од недеље ништа више није исто. Чињенице су изашле на видело и доказано да Србија спонзорише тероризам на северу. Испоставило се да су на челу ове организације људи који су санкционисани од стране САД и блиски Вучићу. Пронађени документи и муниција доказују печат српске државе који је показао порекло овог напада“, додао је Курти.
Курти је позвао међународне савезнике да организације „Цивилна заштита“ и „Северна бригада“ прогласе терористичким, и додао да је његова влада такву одлуку донела у јуну. Он је додао да „они који су се током напада искрали у Србији треба што пре да буду изручени Косову“.
У вези са актуелном ситуацијом на Косову и Метохији погледајте Спутњикову емисију „Од четвртка до четвртка“:
Припадници  72. бригаде за специјалне операције Војске Србије - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
СРБИЈА
Куртију се привиђају ратни планови Београда, Американцима мобилизација српске војске
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала