- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Бајден: Подршка Украјини ће се наставити

© AP Photo / Manuel Balce CenetaАмерички председник Џозеф Бајден
Амерички председник Џозеф Бајден - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2023
Пратите нас
Амерички председник Џозеф Бајден је, након одобравања привременог буџета који не укључује новац за Украјину, обећао савезницима САД и Кијеву да подршка Вашингтона неће престати.
„Желим да уверим америчке савезнике, амерички народ и народ Украјине да се могу ослонити на нашу подршку, да нећемо отићи“, рекао је Бајден током говора у Белој кући.
Он је нагласио да већина америчких конгресмена и даље подржава доделу помоћи Украјини.
Коментаришући усвајање привременог буџета за рад савезне владе, амерички председник је рекао да од Конгреса, укључујући и од председавајућег Представничког дома Кевина Макартија, хитно очекује посебан предлог закона за помоћ Украјини.
„Рекли су да ће подржати Украјину посебним гласањем. Не можемо ни под којим околностима да прекинемо америчку помоћ Украјини. Очекујем да ће председавајући испунити своју обавезу да обезбеди усвајање (нацрта закона)“, истакао је Бајден.
Он је оценио да је Сједињеним Америчким Државама остало „мало времена“ да Конгрес усвоји нови закон о Украјини и додао да постоји „осећај крајње хитности“.
Амерички председник Џозеф Бајден потписао је раније закон који је одобрио Конгрес, а који ће омогућити наставак финансирања владе у периоду од 45 дана – до 17. новембра. Истовремено, законом није предвиђено издвајање средстава за потребе Украјине. Сам Бајден раније је изјавио да Вашингтон „ни под којим условима“ не може себи да дозволи да престане да подржава Кијев.
Председавајући Представничког дома америчког Конгреса Кевин Макарти - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2023
СВЕТ
Амерички конгресмен: Заштита граница земље важнија од помоћи Украјини
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала