- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Британски министар: Лондон размешта „тајфуне“ у Пољској за заштиту од Русије

© AFP 2023 / JACK GUEZБритански ловци "тајфун"
Британски ловци тајфун - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2023
Пратите нас
Велика Британија ће распоредити ловце „тајфун“ у Пољској ради заштите ове земље од Русије, саопштио је британски министар одбране Грант Шепс.

„Као одговор на захтев наших пољских пријатеља, ‘тајфун’ нашег ваздухопловства размешта се у Пољску за подршку нашег савезника у НАТО-у против све веће претње од руског мешања“, рекао је Шапс на заседању Конзервативне партије.

Он је додао да је распоређивање борбених авиона у Пољској уочи избора снажан сигнал да Велика Британија подржава слободу и демократију својих савезника.
Министар није прецизирао колико ће авиона конкретно бити послато у Пољску.
Шапс је додао и да је Велика Британија закључила уговоре вредне четири милијарде фунти са водећим компанијама за развој „моћних ударних подморница“.
Парламентарни избори у Пољској биће одржани 15. октобра.
Последњих година Русија примећује незапамћену активност НАТО-а на својим западним границама. Алијанса проширује иницијативе и то назива „обуздавањем руске агресије“. Москва је више пута изражавала забринутост због повећавања снага Алијансе у Европи. Кремљ је напоменуо да Русија никоме не прети, али да неће игнорисати дејства која су потенцијално опасна по њене интересе.
Финске оружане снаге - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
СВЕТ
Финска војска склапа тајне уговоре са власницима земље дуж границе с Русијом
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала