- Sputnik Србија, 1920, 19.07.2021
Подкаст
Спутњик вам представља своју аудио и видео продукцију. Ауторске емисије, ексклузивни интервјуи, анализе горућих питања, репортаже…

Гујон: Позивају Србе да постану грађани света, а циљ је да се одрекну себе и – Косова /видео/

© Sputnik / Спутњик СрбијаМаша Радовић и Арно Гујон
Маша Радовић и Арно Гујон - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2023
Пратите нас
Да бисте постали грађани света, морате да се одрекнете себе. А Срби су Срби баш због Косова и Метохије. То је изузетно родољубив народ који држи до свог идентитета, до својих традиција. Пожртвовани су, солидарни и спремни да стану сви као један кад је то потребно и то не за очување себе и свог малог комфора, већ за очување народа и заједнице.
Овако француски хуманитарац и директор Управе за сарадњу с дијаспором и Србима у региону, Арно Гујон описује шта он то види код Срба, а чега ми као народ нисмо свесни.
Гујон је, гостујући у емисији „Маша и ...“ истакао је да је страдање Срба у селу Бањска код Звечана за њега један од најтежих тренутака од када помаже нашем народу на Косову:
„Тројица очева, тројица мушкараца са севера Косова и Метохије који су били породични људи, који су били обични људи, су изгубили живот у својој борби за слободу, зато што нису више могли да трпе тај терор. Ми треба да се запитамо шта их је навело да ризикују свој живот, да ставе себе у опасност зато што нису видели други излаз. Како смо дошли до тога? Мислим да је одговор на то питање пре свега на Приштини али и на једном делу међународне заједнице која је допустила да дође до тога“.
Наш саговорник напомиње да нико никада није ожалио српске жртве, а да Запад на нас увек гледа као на дежурне кривце.
„Западни медији функционишу на принципу – ако видите истину, немојте о њој да пишете, ако та истина иде против нашег главног правца. А тај главни правац овде на Балкану је против Срба и Србије. Срби су увек лоши, нема нешто али, нема између, нема шта је претходило томе“, поручио је Гујон.

О емисији „Маша и ...“

„Маша и ...“ је емисија портала Спутњик Србија у којој новинарка Маша Радовић у форми кратког видео-интервјуа разговара са познатим личностима из света политике, културе, спорта... Емитује се сваке друге недеље у 19.00.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала