Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Петронијевић: Нема основа за покретање процедуре против Радоичића /видео/

© Sputnik / Лола ЂорђевићГоран Петронијевић
Горан Петронијевић - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2023
Пратите нас
Адвокат Горан Петронијевић, пуномоћник Милана Радоичића, поручио је након што је бивши потпредседник Српске листе у Министарству унутрашњих послова Србије у својству грађанина дао изјаву о дешавањима у Бањској од 24. септембра, да верује да нема основа за покретање било какве процедуре против њега.
Петронијевић подсећа да се Радоичић јуче одазвао позиву државних органа Србије и дао изјаву о дешавањима у Бањској, током којих су страдала тројица Срба и албански полицајац.

„Након изјаве коју је Радоичић дао у својству грађанина, или ће уследити некаква процедура или не, то не зависи од нас, већ од полиције, Тужилаштва. Искрено се надам да до тога неће доћи јер за то нема ни основа. Они нису отишли на територију неке друге државе, они су били на територији своје државе, на територији својих кућа, општина. Дакле, никако се не може третирати на онај начин на који су се третирали припадници некаквих организација са Косова и Метохије који су одлазили у Македонији у тамо правили разноразне проблеме. Они су људи који су покушали да се врате својим кућама, и ништа више“, објаснио је Петронијевић.

Он још једном истиче да нема основа за покретање истраге, али да због притисака на државу Србију са свих страна, не искључује ни то.
„Ипак имајући у виду статус нашег правосуђа, полиције, државе, притисака који долазе са свих страна, то не би могло да се искључи. Радоичић ће у сваком случају бити доступан државним органима, ту неће бити проблема“, поручио је Петронијевић за Косово онлајн.
Петронијевић је у име Радоичића у петак прочитао обраћање јавности бившег потпредседника Српске листе у којем је навео да о свом доласку на север Косова 24. септембра није обавестио никога, укључујући и Београд и да је спреман да се одазове позиву надлежних органа. Радоичић је навео да је заједно са својим сународницима дошао у Бањску да охрабри Србе у пружању отпора Куртијевом режиму и да нису никакви терористи, већ борци за слободу.
У вези са актуелном ситуацијом на Косову и Метохији погледајте Спутњикову емисију „Од четвртка до четвртка“:
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала