- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Турска: Група „Батаљон бесмртника“ извела бомбашки напад у Анкари

© Sputnik / Максим ДурњевМесто експлозије током терористичког напада код зграде министарства унутрашњих послова Турске у Анкари
Место експлозије током терористичког напада код зграде министарства унутрашњих послова Турске у Анкари - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2023
Пратите нас
Новински сајт АНФ њуз, близак милитантној групи Радничка партија Курдистана (ПКК), објавио је да је група под називом „Батаљон бесмртника“ извела данас бомбашки напад у турској престоници Анкари.
Двојица терориста извела су бомбашки напад испред зграде Министарства унутрашњих послова у Анкари, услед чега су лакше повређена двојица полицајца, пренео је Ројтерс.
Један нападач се разнео, а другог је убила полиција, навеле су локалне власти.
Напад се догодио у централној четврти Кизилај, на дан када председник Турске Реџеп Тајип Ердоган присуствује седници парламента који се налази на километар од зграде МУП-а.
Ердоган је изјавио да терористи, који су извели бомбашки напад испред Министарства унутрашњих посова у Анкари, нису успели у свом последњем покушају да угрозе мир и безбедност грађана.
„Они нису остварили своје циљеве и никад их неће остварити“, рекао је Ердоган обраћајући се посланицима у турском парламенту.
Он је додао да ће Турска наставити да осигурава јужне границе од милитаната који долазе споља.
Председник Турске Реџеп Тајип Ердоган - Sputnik Србија, 1920, 01.10.2023
СВЕТ
Ердоган о нападу у Анкари: Последњи трзаји терориста
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала