- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Додик: Мађарска спремна да преузме пројекте у Српској које је Немачка отказала

© Фото : predsedjnikrs.net/Б.ЗдрињаМилорад Додик и Виктор Орбан
Милорад Додик и Виктор Орбан - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
Пратите нас
Председник Републике Српске Милорад Додик рекао је да је премијер Мађарске Виктор Орбан изразио спремност да Мађарска преузме пројекте у Српској које је Немачка отказала.
„Орбан је изразио спремност да Мађарска супституише пројекте које су Немци отказали јер нису желели да регулишу уговоре“, рекао је Додик.
Додик је изразио задовољство данашњим састанком са Орбаном, наводећи да је разговарано о стварима које су раније дефинисали, али и неким новим идејама, преноси РТРС.

„Наша сарадња се развија на најбољи начин. Покушавамо да препознамо и реализујемо пројекте које смо раније зацртали у области енергетике, као што су ветропаркови, а веома успешно се одвија и пројекат подршке Мађарске пољопривредним произвођачима у Српској“, истакао је председник Српске.

Додик је рекао да је разговарано и о сарадњи и подршци мађарске Владе српској заједници и СПЦ.
„Разговарали смо и о томе како бисмо могли и требало да водимо политике које ће интегрисати наше привреде што више, као и о могућности да се на експерименталном нивоу у десетак школа и факултета у следећој школској години укључе мађарски професори и да сагледамо интерес деце за учење мађарског језика“, рекао је Додик.
Састанку Додика и Орбана присуствовали су и министар за научнотехнолошки развој и високо образовање Републике Српске Жељко Будимир и министар спољних послова Мађарске Петер Сијарто.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала