- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Обрадовић мешао карте, Анђушић „цепао“ мрежицу – Партизан убедљив против Морнара

© Фото : АБА лига / Драгана СтјепановићДанило Анђушић
Данило Анђушић - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
Пратите нас
Кошаркаши Партизана победом над Морнаром из Бара стартовали су нову сезону АБА лиге и на свом паркету у Београду славили су резултатом 110:78.
Тренер Жељко Обрадовић је искористио прилику да пружи шансу свим играчима, а најбоље је време на паркету искористио Данило Анђушић са 23 поеном и пет погодака у шуту ван линије за три поена.
Некадашњи репрезентативац Србије је потврдио добру форму приказану у припремним утакмицама и поново је био најбољи појединац у редовима црно-белих.
Партизан је силовито ушао у утакмицу, прву деоницу је решио у своју корист са 34:21 и практично решио питање победника.
Морнар је заиграо нешто боље у одбрани у наставку, није дозволио да се домаћи распуцају, али су ипак на полувремену имали 18 поена вишка.
Са добром игром Партизан је наставио и у другом полувремену, али се ни Морнар није предавао, трећа деоница је решена са само два поена предности за црно-беле.
Ипак, у последњем кварталу Партизан је убацио у брзину више и „стотком“ је крунисао добру партију на старту нове сезоне АБА лиге.
Уз Анђушића истакли су се Тристан Вукчевић са 13 и Ален Смаилагић са 12 поена, двоцифрени учинак је имао и Џејмс Нанели са 11 поена, само су Вукчевић и Матеуш Понитка на терену провели више од 20 минута, а у саставу није било Зека Ледеја.
На другој страни Александар Гавриловић је имао 19 поена, а Марко Ковачевић је додао 15.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала