- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров о Јерменији: Надам се да „никакве привремене администрације“ неће уништити наше вековне везе

© AFP 2023 / ED JONESСергеј Лавров
Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
Пратите нас
Министар иностраних послова Русије Сергеј Лавров изразио је наду да „никакве привремене администрације у Јеревану“ неће уништити везе које већ вековима постоје између руског и јерменског народа.
Тим речима је прокоментарисао поједине изјаве из Јеревана о евентуалном иступању Јерменије из ОДКБ уједно казавши да је то њен суверени избор.
„Уколико, како су саопштили поједини руководиоци Јерменије, су разочарани у Русију и у ОДКБ, те пожеле да пронађу друге колеге како би осигурали сопствену безбедност, то је њихов суверен избор, избор јерменског руководства. Али свеједно се надам да везе које већ вековима постоје између руског и јерменског народа, никакве привремене администрације неће разрушити“, рекао је Лавров у обраћању медијима након састанака међународног дискусионог клуба „Валдај“.
Такође се осврнуо и на ситуацију у Нагорно Карабаху рекавши да Русија тесно сарађује са Азербејџаном и другим партнерима како би се ситуација у тој области стабилизовала.
„Наши миротворци раде све што могу. Не можемо да задржимо људе који желе да напусте ту област и који желе да пређу у Русију“, рекао је он.
Поглед на зграду Министарства спољних послова Русије и пословни центар Москва сити - Sputnik Србија, 1920, 27.09.2023
РУСИЈА
Москва: Запад убеђује Јереван да напусти ОДКБ
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала