- Sputnik Србија, 1920
РУСИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Русије и Заједнице независних држава

Лавров: Треба повећати међународну улогу земаља Латинске Америке

© POOL / Уђи у базу фотографијаМинистар спољних послова Русије Сергеј Лавров
Министар спољних послова Русије Сергеј Лавров - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
Пратите нас
Русија се залаже за одговарајућузаступљеност земаља Латинске Америке у међународним структурама, укључујући Уједињене нације, Г20 и БРИКС, изјавио је руски министар спољних послова Сергеј Лавров.
„Уједињује нас снажна посвећеност демократизацији међудржавне комуникације, њеној изградњи на општепризнатим принципима међународног права, а пре свега на Повељи УН“, рекао је Лавров, обраћајући се учесницима међународне парламентарне конференције Русија - Латинска Америка.
Према његовим речима, састав учесника и дневни ред конференције су „јасна потврда великих промена које се дешавају у светској политици“.
„Не само да смо присутни у формирању праведније мултиполарне архитектуре међународних односа, већ и директно учествујемо у овом процесу. Његов саставни део је све већа улога држава и удружења Латинске Америке и Кариба у свету. Њихов глас се све више чује, а њихова реч звучи све снажније. Русија поздравља овај тренд и ради на његовом усаглашавању“, рекао је Лавров, подсетивши на то да је Аргентина, као једна од водећих латиноамеричких држава, већ позвана да постане пуноправна чланица БРИКС-а.
Прва међународна парламентарна конференција „Русија – Латинска Америка“ одржава се у Москви од 29. септембра до 2. октобра, на иницијативу Државне думе Русије. У петак се учесницима конференције обратио председник Русије Владимир Путин.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала