- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

Трамп поново пред судом: Тужитељку афроамериканку оптужио да је расиста

© AP Photo / Brendan McDermidДоналд Трамп на суђењу
Доналд Трамп на суђењу - Sputnik Србија, 1920, 02.10.2023
Пратите нас
Доналду Трампу и његовој породичној компанији почело је суђење у Њујорку у случају преваре, које би могло да нанесе велику штету бившем америчком председнику и његовом царству некретнина.
Трампа, фаворита за републиканску председничку номинацију 2024., државна тужитељка Њујорка Летициа Џејмс оптужује да је преувеличао вредност своје имовине за милијарде долара како би осигурао боље услове кредита и осигурања.
"Ово је наставак највећег лова на вештице свих времена. Имамо сјајну компанију. Створио сам сјајну компанију. Огромна је", наставио је.
"Имам неке од највећих некретнина на свету. А сада морам да идем пред неваљалог судију", рекао је Трамп прије уласка у судницу на Менхетну. Трамп, одевен у тамноплаво одело, са светлоплавом краватом и иглом с америчком заставом на реверу, поново је тужитељку, назвао расистом и рекао да му се демократa свети.
Тужитељka тражи минимално 250 милона долара казне.
"Без обзира колико новца мислите да имате, нико није изнад закона", рекла је са тужитељка новинарима пре уласка у судницу.

"Данас ћемо у судници доказати наш случај", додала је.

Трамп планира да присуствује првој недељи суђења на државном суду, наводи се у судском поднеску. Суђење почиње недељу дана након што је судац који води случај прогласио Трампа одговорним за превару и углавном ће се односити на казне с којима мора да се суочи.
Запрећено је казном од најмање 250 милиона долара, трајном забраном Трампу и његовим синовима да воде посао у Њујорку као и петогодишњем ограничењем пословања с комерцијалним некретнинама за Трампа и његове компаније.
Судија Артур Енгорон прошле недеље пресудио да је тужитељка Џејмс доказала свој случај преваре против Трампа, његова два одрасла сина и његових 10 компанија. Енгорон је оштрим речима описао како су измишљали процене. То је укључивало Трампово прерачунавање вредности стана у „Кули Трамп“ као да је три пута већа од стварне вредности.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала