- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

У Загребу су „на иглама“ због „слепог путника“ – како је клуб спасао хулигана из Атине

© DAMIR SENCARНавијачи Динама из Загреба
Навијачи Динама из Загреба - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2023
Пратите нас
Управа Фудбалског клуба Динамо из Загреба је на иглама већ месец и по дана због страха да у јавност не стигну информације о „слепом путнику“ на лету из Атине, где су навијачи хрватског клуба усмртили једног симпатизера АЕК.
Утакмица између Динама и АЕК није одиграна у Атини, уочи ње у сукобу навијача живот је изгубио 29-годишњи Грк Михалис Кацулис па је дуел у квалификацијама за Лигу шампиона одложен.
Делегација Динама је хитно враћена у Загреб, али је број путника, пише хрватски магазин Национал, био већи за једног.
„У Грчку су отпутовале 64 особе из делегације Динама, а вратило се њих 65. Тај слепи путник, 65. особа у авиону, био је један од припадника навијачке групе Бед блу бојси кога је руководство Динама, у ноћи када је дошло до крвавих навијачких сукоба и потом масовног хапшења хрватских навијача прошверцовало у хотел у ком је боравила делегација, дата му је опрема Динама, а потом је укрцан на лет“, стоји у тексту.
Како се наводи, ради се о Дину Кордићу, сину члана Скуштине Динама Жељка Кордића, кога је син позвао из Атине, сакривен у жбуну после окршаја навијача.
„Он је позвао председницу Управе Динама Влатку Перас, а она је послала Миљенка Сакомана и Бруна Марковића да га покупе. Жељко Кордић је све потврдио полицији“, наводи се.
Ту није крај – бојазан због санкција увукла се у управу Динама.
„У Динаму страхују од могућих санкција за Влатку Перас и клуб“, додаје се и истиче да би грчка полиција већ тражила изручење Кордића, да је сумњив, пошто је био на списку навијача Динама који су дошли у Грчку.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала