- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Реал покорио Напуљ, Икарди за мук у Манчестеру – ефектан гол Гудеља /видео/

© AP Photo / Alessandra TarantinoЏуд Белингем
Џуд Белингем - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2023
Пратите нас
Атомски фудбал демонстрирали су Наполи и Реал Мадрид у другом колу Групе Ц Лиге шампиона, а славио је шпански представник резултатом 3:2 (2:1) у паклу Напуља на стадиону „Дијего Марадона“. Енглез Џуд Белингем још једном је показао да је Реалов краљ и дуго ће се препричавати и вртети на ТВ шпицама његов гол из 34. минута.
Наполи је први задао ударац и повео је против Реал у 18. минуту преко норвешког дефанзивца Леа Остигарда који је главом сместио лопту у мрежу.
Није се дуго чекало на одговор Шпанаца, који су преко Винисијуса Жуниора на додавање Џуда Белингема стигли до изједначења у 27. Минуту.
А онда је уследило право ремек-дело у режији главног и убедљивог најбољег играча Реала – Џуда Белингема.
Енглез који је поникао у Бирмингем ситију, да би га пут одвео у Дортмунд где је „експлодирао“ и показао светску класу, што је папрено летос платио Реал, узео је лопту на средини терена и стуштио се ка голу Мерета. У „велеслалому“ нанизао је неколико фудбалера Наполија и уследила је рутинска егзекуција – „отворено стопало“ – право у супротан угао!
Бројке су импознатне када је чудесни Џуд у питању. Девет утакмица за краљевски клуб и чак осам голова, од чега два у Лиги шампиона у уводна два кола.
Управо је убојити Енглез у првом колу касним голом у Мадриду пресудио Унион Берлину (1:0), а и сада је Реалов протагониста. У наставку је Наполи заиграо далеко боље и као плдо такве игре стигло је изједначење након дискутабилног пенала који је Француз Клемон Турпан досудио након гледања ВАР-а.
Карвахала је лопта после ноге ударила у руку док је био у паду и Турпан је проценио да има довољно елемената за једанаестерац. Непогрешио с беле тачке био је Пјотр Зјелински у 54. минуту. У јеку напада домаћина Реал је преко Валдвердеа уз помоћ стативе и голмана Мерета стигао до победе. Распалио је Ургувајаац, познат по страшном ударцу, по лопти, а онда се од пречку уз помоћ главе Мерета одбила у мрежу.
Од осталих мечева који су одиграни у уторак увече, Манчестер јунајтед поново је на Олд Трафорду разочарао армију својих навијача. После мирољубивих 1:1 на полувремену са Галатасарајом, чинило се да ће "ђаволи" славити јер су повели преко двоструког стрелца Хојлунд, али тада су на сцену ступили Актуркоглу и Мауро Икарди.
Аргентинац је прво промашио једанаестерац у 78. минуту, да би 180 секунди касније погодио за коначних 3:2 и мук на Олд Трафорду. Јунајтед после два одиграна кола нема бодове. Бајерн је први са шест бодова у Групи А, Галатасарај има четири, Копенхаген један.
Бајерн је теже него што се очекивало успео да слави у Копенхагену, после преокрета. Домаћин је на Паркену стигао до предности у 56. минуту преко Лерагера, да би Мусијала и Тел комплетирали преокрет Бавараца.
Од српских репрезентативаца Немања Гудељ био је на терену у Ајндховену против ПСВ-а, где је Севиља ремизирала 2:2. Управо је штопер Андалужана постигао ефектан погодак у 68. минуту, након што је у паду закуцао лопту под саму пречку. Де Јонг је обезбедио изједначење домаћину у 86. минуту, да би Ен Несири већ у следећем нападу поново донео предност Севиљи, али је коначних 2:2 дело Тезеа у петом минуту судијске надокнаде.
Лига шампиона, 2. коло резултати
Унион Берлин - Брага 2:3 (2:1)
Салцбург - Реал Сосиједад 0:2 (0:2)
Копенхаген – Бајерн Минхен 1:2 (0:0)
Интер – Бенфика 1:0 (0:0)
Ленс – Арсенал 2:1 (1:1)
Манчестер јунајтед – Галатасарај 2:3 (1:1)
Наполи – Реал Мадрид 2:3 (1:2)
ПСВ – Севиља 2:2 (0:0)
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала