- Sputnik Србија, 1920
ЕКОНОМИЈА
Спутњик Економија прати најновије вести, анализе и извештаје из Русије, региона и света.

Ер Србија потписала споразум са Мензис евиејшн о заједничком улагању

© Sputnik / Лола ЂорђевићЕр Србија
Ер Србија - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2023
Пратите нас
Ер Србија је данас потписала меморандум о разумевању са компанијом Мензис евиејшн, водећим глобалним партнером за услуге земаљског опслуживања, потврђујући намеру да покрену заједничко улагање.
У оквиру планиране сарадње, Мензис ће пружати услуге земаљског опслуживања путницима Ер Србије на аеродрому "Никола Тесла" од фебруара 2024. године, саопштио је српско авио-превозник.
Како је наведено, заједничко улагање ће бити подршка амбициозним плановима раста српске националне авио-компаније, преноси Танјуг.
Према споразуму који је до сада највећи за Мензис у источној Европи, локални тимови ће опслуживати више од 22.000 ротација у првој години на највећем и најпрометнијем аеродрому у Србији.
Тај споразум је још један корак Ер Србије који ће омогућити даље ширење њене мреже.
Са око 50 одсто тржишног удела на аеродрому "Никола Тесла", српска национална авио-компанија је успешно проширила своју мрежу са 15 нових дестинација у 2022. години, уз још 23 дестинације у 2023., међу којима и оне у САД, Кини, Грчкој, Италији, Немачкој, Пољској и другим земљама.
Од новембра, српска национална авио-компанија ће успоставити директне летове између Београда и Порта, додајући на тај начин други највећи град у Португалији у своју мрежу дестинација.
"Изузетно смо задовољни будућом сарадњом са тако познатим пружаоцем услуга земаљског опслуживања као што је са Мензис евиејшн. Током ове летње сезоне, Ер Србија је остварила незапамћен раст, али се истовремено суочила са одређеним изазовима на пољу пружања услуга земаљског опслуживања. Желим још једном да се извиним свим путницима који су овог лета били погођени ситуацијом на нашем матичном аеродрому. Још током сезоне, реаговали смо брзо на ту ситуацију, запошљавањем новог људства у рекордном року. Сада прелазимо на следећи корак, јер у 2024. години желимо да пружимо најбољу могућу услугу нашим путницима и да имамо поузданог партнера за будући раст компаније", рекао је генерални директор Ер Србије Јиржи Марек.
Генерални директор компаније са Мензис евиејшн Филип Јоаниг је рекао да су веома узбуђени што ће имати прилику да сарађују са Ер Србијом и помогну јој да оствари додатни локални и међународни раст.
"Стратешки гледано, као пружалац услуга земаљског опслуживања који је број један у свету и број један у региону, ово заједничко улагање представља велики корак за Мензис зато што подржава наша настојања да проширимо присуство на Балкану и подржимо нова тржишта у области авио-саобраћаја. Радујемо се што ћемо заједно са брзорастућом Ер Србијом пружати најбољу висококвалитетну услугу на авио-тржишту Балкана и повећати наш тржишни удео на београдском аеродрому", рекао је Јоаниг.
Мензис евиејшн је водећи глобални партнер за услуге земаљског опслуживања, који послује на шест континената, на око 255 аеродрома, у више од 60 земаља, услужујући више од четири милиона летова годишње и рукујући са више од два милиона тона терета.
Како је саопштено, ослањајући се на тим који чини више од 40.000 високо обучених људи, компанија пружа комплексне и брзе земаљске услуге, укључујући услуге путницима, услуге руковања пртљагом и пружање услуга у салонима, затим услуге у ваздушном превозу терета, укључујући руковање, складиштење и великопродајну шпедицију као и услуге које укључују управљање, складиштење и точење горива.
Мензис евиејшн је у авио-индустрији позната као компанија која пружа најбезбедније, најсигурније и најодрживије услуге које су прилагођене потребама клијената и које су неизоставне за проток путника, авиона и терета, који се свакодневно одвија, без паузе.
Ова компанија има седиште у Лондону, а од свог оснивања 1833. године, постала је највећа групација за пружање авио-услуга на свету по броју земаља и услужених авиона.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала