- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Мађарски генерал-мајор Ласло Стиц долази на чело мисије Алтеа у БиХ

© AFP 2023 / PHILIPPE HUGUENЕУФОР
ЕУФОР - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2023
Пратите нас
Мађарски генерал-мајор Ласло Стиц преузеће у јануару 2024. године команду мисије Алтеа у БиХ, саопштио је данас мађарски министар одбране Кристоф Салај Бобровнички.
Он је истакао да Мађарска показује приврженост регионалној стабилности слањем појачања за мисију Еуфор Алтеа.
„Мађарске одбрамбене снаге појачавају своју посвећеност - 2024. године мисији Алтеа ће се придружити додатне снаге. Искуство генерал-мајора Стица у развоју снага чини га снажним вођом за ову мисију“, написао је Бобровнички на друштвеним мрежама.
Он је навео да је „очување стабилности региона западног Балкана приоритет за мађарску Владу, јер тамошње земље играју кључну улогу у заустављању таласа илегалних миграната“, преноси агенција МТИ.
„Оружане снаге Мађарске ће дати допринос мисији Алтеа у хеликоптерском транспорту, ваздушној евакуацији и способностима медицинске подршке, послаће деминерску екипу, псе за откривање експлозива и јединицу војне полиције“, рекао је Бобровнички.
Стиц тренутно служи као командант Команде за модернизацију и трансформацију оружаних снага. Служио је у мисијама на западном Балкану и у Врховном штабу савезничких снага у Европи, пренела је РТРС.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала