Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Скандалозна изјава немачког министра –тврди да је Косово „жртва геноцида“, а Бањску пореди са Кримом

© Tanjug / Сава РадовановићЗастава Немачке испред зграде Рајхстага у Берлину
Застава Немачке испред зграде Рајхстага у Берлину - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2023
Пратите нас
Немачки министар пољопривреде Џем Оздемир припрема се за посету региону, у оквиру које ће обићи Молдавију, Северну Македонију и тзв. Косово. Најављујући свој долазак осврнуо се на дешавања на северу Косова и Метохије наводећи да је тзв. Косово жртва геноцида од стране Србије, а Бањску упоређујући са Кримом.
У видеу објављеном на друштвеној мрежи X, он је образложио шта су му задаци на овом мини-путовању, и том приликом се осврнуо на дешавања на северу Косова, председника Руске Федерације Владимира Путина, али и Русије и дестабилизације.
Између осталог, Оздемир се у обраћању пита „да ли је Косово, које је поново под огромним притиском Србије, било жртва геноцида који је дошао из Србије, од стране чудних трупа које долазе са севера и, наравно, немају никакве везе са председником Србије“.
Уз то, Оздемир је упоредио Косово и Крим.
„На пример, на Кримском полуострву, тамошњи војници првобитно нису имали никакве везе са господином Путином“, рекао је немачки министар.
Он је додао и да „знамо овај образац дестабилизације и на крају Молдавије, која је под огромним притиском због покушаја Русије да ојача оне који су прозападна власт, која је против корупције, која је за људска права, за демократију, за слободу изражавања, да тамо ослаби“.
У вези са актуелном ситуацијом на Косову и Метохији погледајте емисију "Свет са Спутњиком":
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала