- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Србија дала Египту „сет форе“, па уписала другу победу на путу ка Играма у Паризу

© Фото : CEVОдбојкаши Србије Никола Јововић и Марко Подрашчанин
Одбојкаши Србије Никола Јововић и Марко Подрашчанин - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2023
Пратите нас
Одбојкаши Србије остварили су у други тријумф у квалификацијама за пласман на Олимпијске игре у Паризу 2024. године, након што су после преокрета били бољи од Египта - 18:25, 25:19, 25:14, 25:16. Орлови наредни меч играју против Финске, и то већ у среду у истом термину од 6 часова ујутру.
Изабраници селектора Игора Колаковића лоше су ушли у меч трећег кола Групе Б квалификација за Игре у Паризу 2024. године, пошто су изгубили уводни сет резултатом 25:18.
У стартној постави нашли су се: Кујунџић, Лубурић, Тодоровић, Крсмановић, Ивовић и Капур.
Брза и ефикасна игра Египћана ставила је у проблем „плаву чету“, па су Африканци после 4:1, стигли ускоро и до 7:4, а највише проблема Србији је правио Реда Хајкал са снажним сервисима. Управо су „бомбе“ коректора Египта правиле разлику на терену, мучиле су Србију која је деловала споро и неорганизовано.
После нешто више од 20 минута борбе Египћани су успели да стигну до освајања првог сета.
Тада је дошло до делимичног буђења одбојкаша Србије који су се консолидовали, којима је помогло и то што је противник почео да греши.
Резлтатски егал био је до 14:14, а онда је Марко Ивовић одличним сервисом и пре тога смечом с десне стране успео да донесе два поена предности.
Србија је повећала разлику преко блокера Александра Недељковића, чијим је уласком у игру наша репрезентација деловала знатно сигурније у фази одбране.
Његова два поена увела су други сет у мирну завршницу, а Србију гурнуле ка изједначењу - 25:19.
А онда демонстрација силе у трећем и четвртом сету! Разиграли су се и разлетели по терену Колаковићеви Орлови, који су трећу деоницу добили 25:14. Предњачили су Урош Ковачевић, поменути Недељковић, а био је ту и Марко Ивовић.
Управо је Ивовић био најефикаснији у редовима Србије до тог вођства од 2:1 у сетовима, постигао је 12 поена, пратио га је Ковачевић са 10.
НИје било спаса за Египћане јер је Србија после лошег отварања меча дошла до своје препознатљиве и енергичне игре.
У четвртом сету, поново су Орлови били ти који су диктирали темпо и питали се за све на терену, па је из таквог односа снага уследила и друга победа над афричим селекцијама на квалификационом турниру у Токију, а резултат четвртог сета био је 25:16.
Претходно је рутински савладан Тунис, сада и шампион Африке Египат. Србија је тако и трећи пут у исто толико међусобних мечева са Египтом уписала победу.
Србија тренутно у Групи Б заузима другу позицију са учинком од две победе уз пораз, док су првопласирани Словенци максимални 3-0. Ипак, Америка, Јапан и Турска имају по меч заостатка, а само Сједињене Америчке Државе уз Словенију немају пораз у досадашњем току турнира за пласман на Игре у Паризу.
Србија до краја квалификационог турнира има још мечеве са Финском, Јапаном, Америком и Словенијом.
Подсетимо, само две најбоље пласиране селекције обезбедиће визу за Олимпијске игре.
Погледајте нову епизоду емисије Спутњик спорт.
Капетан Ларс и Игор Колаковић - Sputnik Србија, 1920, 30.09.2023
СПОРТ
Србија закомпликовала себи живот, Колаковић поручује: „Нисмо очекивали“
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала