- Sputnik Србија, 1920
РЕГИОН
Најновије вести, анализе и занимљивости из земаља у региону

Захтев из Подгорице: Стјепану Месићу одузети титулу почасног грађанина

© Sputnik / Alexey Kudenko / Уђи у базу фотографијаСтјепан Месић
Стјепан Месић - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2023
Пратите нас
Одборник Слободне Црне Горе у Скупштини Подгорице Бобан Радевић покренуо је иницијативу да се бившем предсједнику Хрватске Стјепану Месићу, одузме статус почасног грађанина Подгорице.
„Бивши предсједник Хрватске Стјепан Месић и даље ужива статус почасног грађанина Подгорице, који је добио на сједници Скупштине Главног града 2007. године, уз огромно негодовање грађана Подгорице“, саопштио је Радевић.
Он је подсјетио да су тада одлуку о проглашењу Месића за почасног Подгоричанина подржали су одборници Демократске партије социјалиста и Социјалдемократске партије.
„У плејади србофобних ратних хушкача, који су обитавали на просторима бивше Југославије, највише се истицао и, како видимо, истиче се још увијек почасни грађанин Подгорице Стјепан Месић. Њега, осим по многим србофобним изјавама, такође памтимо и по чувеној изјави када је био предсједник СФРЈ: ‘Обавио сам задатак. Југославије више нема'“, подсјетио је Радевић.
Како је истакао, „у борбама на ратиштима широм тадашње Југославије живот је изгубило на десетине Подгоричана, који су у рат пошли одлуком тадашњег руководства Демократске партије социјалиста и зато сматрамо да је оваква иницијатива заправо демонтажа лицемјерја које је, као врховну моралну вриједност, утемељио Мило Ђукановић“.
„Очекујем од колега одборника да ће подржати ову иницијативу и након толико година отклонити једну велику неправду према нашем граду. Ако није било слуха да најбољи тенисер и спортиста свијета постане почасни грађанин Подгорице, онда заиста нема потребе ни да то буде ратни хушкач Стипе Месић“, закључио је Радевић.
Одлуку о проглашењу Месића за почасног Подгоричанина подржали су одборници Демократске партије социјалиста и Социјалдемократске партије.
Стјепан Месић  - Sputnik Србија, 1920, 14.02.2022
СРБИЈА
Месић на Косову – наставља где је стао са антисрпском политиком
Стјепан Месић - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2023
Ком Месићу веровати – миритељу са Србима или Туђмановом саветнику
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала