- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Деца на Јамајци појела слаткише од канабиса, више од 60 њих завршило у болници /фото/

© Sputnik / Евгений Епанчинцев / Уђи у базу фотографијаПразна учионица након проглашене пандемије коронавируса
Празна учионица након проглашене пандемије коронавируса - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2023
Пратите нас
Више од 60 деце на Јамајки основношколског узраста хоспитализовано је након што су појели слаткиш од канабиса у дугиним бојама, због чега су повраћали и халуцинирали, саопштила је министарка образовања ове карипске земље на друштвеној мрежи Икс.
„Уверена сам да заједно можемо да ојачамо безбедност и безбедносни режим и да се боримо против несавесне продаје производа од марихуане деци“, саопштила је Фаyвал Вилијамс додавши да се у најнесрећнијим околностима нашла с родитељима и деоничарима основне школе у Очо Риосу.
Вилијамсова је синоћ поделила фотографију која је пријављена министарству на чијем је челу, на којој се налази пакет „гумених трака у дугиним бојама“ од којих свака садржи 100 милиграма ТХЦ-а, што је снажна доза и за одрасле особе које конзумирају марихуану.
„Један дечак је рекао да је узео један слаткиш“, казала је Вилијамсова додавши да су другој деци дате интравенозне капи како би им се убрзао опоравак.
„Толико је снажан овај производ“, додала је она.
Јамајка је декриминализовала поседовање до 57 грама марихуане из религиозних, медицинских и научних разлога 2015. године и основала агенцију за лиценце за индустрију легалног медицинског канабиса, пренео је „Индекс“.
Радио Јамајка је јавио да Јамајчанско удружење узгајивача и произвођача марихуане предлаже програм јавног образовања за одговорно конзумирање одраслих и превенцију конзумирања код деце, као и заговарање адекватнијег паковања.
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала