- Sputnik Србија, 1920
СПОРТ
Вести и анализе са најзанимљивијих и најбитнијих спортских догађаја широм Србије и целог света.

Сјајни Лајовић победио Вавринку – Кецмановић предао аутсајдеру

© AP Photo / Radivoje PavicicДушан Лајовић
Душан Лајовић - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2023
Пратите нас
Душан Лајовић, српски тенисер, пласирао се у друго коло Мастерса у Шангају по први пут у каријери победом над Станом Вавринком резултатом 6:4, 7:6. Српски тенисер у Кини имали су половичан дан јер је после Душана на теену био Миомир Кецмановић који је предао меч Кинезу Буу при резултату 7:6, 2:6, 1:2.
Последњи меч Душан Лајовић и Стан Вавринка одиграли су још 2015. године, а чак и тада када је Швајцарац био у сјајној форми српски тенисер му је одлично парирао па се тако знало да ће у првом колу Мастерса у Шангају имати знатно веће шансе јер Вавринка одавно не игра свој најбољи тенис.
Душан је почео силовито, у првом гему је направио брејк, а затим је у наставку сета још једном Вавринки одузео сервис гем. Швајцарац је успео да врати један брејк, али је поред девет винера имао и осам неизнуђених грешака које су га како се испоставило скупо коштале сета.
У другом сету Лајовићу је било далеко теже да сломи отпор противника иако је поново први направио брејк, Вавринка је овога пута одмах узвратио, а затим су српски и швајцарски тенисер разменили по још један брејк.
Имао је Душан нову прилику у деветом гему да одузме протинивку и трећи сервис гем, али није искористио ту шансу и морао је да тражи победу преко тај-брејка.
Повео је у том делу игре са 5:3, међутим упорно Стан се вратио и изједначио. Имао је Лајовић прву меч лопту, али је Швајцарац спасао одличним сервисом.
Док се на једној страни није предаво Вавринка, на другој сет није желео да му допусти Душан који је невероватном дефанзивом успео да спасе сет лопту. Асом је стигао до друге меч лопте, а њу је и искористио!
Током каријере српски тенисер играо је четири пута у каријеру у Шангају, али никада није успевао да прође прво коло. Такође, у претходна два дуела није победио Вавринку па је и тај подвиг направио први пут у каријери. У другом колу Лајовић игра против Талона Грикспора.
Нажалост, Миомир Кецмановић није кренуо Душановом стазом у Шангају иако је добио први сет против Буа, 187. тенисера света. Кинез је изједначио и потом у трећем сету направио брејк, а онда је српски тенисер одлућио да преда меч. Разлог ове одлуке још увек није познат.
Новак Ђоковић – Алекс Де Минор - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2023
СПОРТ
Аустралијанац направио чудо – до сада су успевали само Ђоковић, Федерер и Надал
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала