- Sputnik Србија, 1920, 26.08.2021
ДРУШТВО
Друштвене теме, занимљиве приче, репортаже, догађаји, фестивали и културна дешавања из Србије, и остатка света

Локализован велики пожар у Осијеку, ватрогасац оперисан и ван животне опасности /видео/

© Fotolia / WellphotoВатрогасци
Ватрогасци - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2023
Пратите нас
Пожар који је букнуо у кругу дворишта предузећа „Драва Интернационал“ је локализован и под надзором, саопштило је Јавно ватрогасно предузеће Осијек.
У току је активно гашење, а ватрогасци ће остати на терену целу ноћ.
„Повукли смо део ватрогасних снага и сада је ангажовано око 50 ватрогасаца и 20 ватрогасних возила“, рекао је жупанијски ватрогасни командант Зоран Пакшец, пренео је „Индекс“.
Приликом гашења пожара ускладиштене пластике повређена су три ватрогасца, од којих је један задобио теже повреде, саопштила је Хрватска ватрогасна заједница.
„Трећи повређени ватрогасац је стабилно“, рекла је за ХРТ начелница ургентног одељења Клиничко-болничког центра Осијек Ведрана Макаровић, наводећи да је операција прошла у реду и да је пацијент стабилно и ван животне опасности.
Директор КБЦ Осијек Жељко Зубчић рекао је за „Вечерњи лист“ да је пацијент на интензивном одељењу и на респиратору, а да је задобио опекотине високог степена на више од 50 одсто површине тела.
Велики пожар плануо је ноћас иза поноћи на депонији ускладиштене пластике „Драве Интернационал“ на излазу из Осијека према Бријесту, а узрок је за сада непознат.
МУЛТИМЕДИЈА
Велики пожар у осјечкој фабрици: На снази упозорење грађанима, повређена три ватрогасца /видео/
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала