Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Милан Радоичић пуштен из притвора, тужилаштво најавило жалбу

© Sputnik / Лола ЂорђевићМилан Радоичић
Милан Радоичић - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2023
Пратите нас
Након саслушања окривљеног Милана Радоичића, судија за претходни поступак Вишег суда у Београду одбио је предлог Вишег јавног тужилаштва у Београду за одређивање притвора услед опасности од бекства.
М. Р. је одређена мера забране напуштања боравишта којом му је забрањено да без одобрења суда напусти територију Републике Србије и забрањен одлазак на територију АП Косово и Метохија, саопштено је из Вишег суда у Београду.
Наложено му је да се сваког 1. и 15. у месецу јавља надлежној полицијској станици.
Такође, од окривљеног М.Р. привремено је одузета путна исправа и то пасош Републике Србије, а окривљени је упозорен да се против њега може одредити притвор уколико прекрши изречене забране и обавезе.
Окривљеном М.Р. на терет се ставља извршење кривичног дела Недозвољена производња, држање, ношење и промет оружја и експлозивних материја из члана 348 став 4 и 3 у вези са ставом 1 Кривичног законика у стицају са кривичним делом Учествовање у групи која изврши кривично дело из члана 349 став 2 у вези са ставом 1 Кривичног законика и кривичним делом Тешко дело против опште сигурности из члана 288 став 2 у вези са чланом 278 став 1 Кривичног законика, наводи се у саопштењу.
Против наведеног решења дозвољена је жалба кривичном ванпретресном већу Вишег суда у Београду, у року од три дана од пријема решења.
Више јавно тужилаштво најавило је да ће уложити жалбу након одбијања судије за претходни поступак Вишег суда у Београду да Радоичићу одреди притвор, потврђено је РТС-у у тужилаштву.
Према наредби о спровођењу истраге, Радоичић се терети да је од јануара до 24. септембра ове године из Тузле набављао оружје, муницију и експлозивна средства велике разорне моћи, саопштило је претходно Тужилаштво.
Како је наведено, оружје му је испоручивано на територији Београда, најчешће на потезу Бубањ Поток – Врчин, а потом га је преносио и складиштио на неутврђеним локацијама на територији Косова и Метохије, где их је скривао у напуштеним објектима и шумама.
Радоичић се такође терети да је као коловођа групе са више непознатих лица, заједничким деловањем и опште опасном радњом, 24. септембра изазвао опасност по живот људи у Бањској на КиМ.
У вези са актуелном ситуацијом на Косову и Метохији погледајте емисију „Свет са Спутњиком“:
Адвокат Горан Петронијевић - Sputnik Србија, 1920, 03.10.2023
СРБИЈА
Петронијевић: Нема доказа да је Радоичић извршио кривична дела за која се терети
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала