Застава Србије - Sputnik Србија, 1920
СРБИЈА
Најновије вести, анализе и занимљивости из Србије

Вучић у четвртак на самиту Европске политичке заједнице у Гранади

© Sputnik / Лола ЂорђевићАлександар Вучић
Александар Вучић  - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2023
Пратите нас
Председник Републике Србије Александар Вучић сутра ће учествовати на Самиту Европске политичке заједнице у Гранади, саопштено је из председништва.
Како се истиче, на тај скуп позвано је 47 шефова држава и влада, као и председник Европског савета, председник Европске комисије и председник Европског парламента.
Лидери ће разговарати о унапређењу политичког дијалога и сарадње у циљу јачања безбедности и стабилности на европском континенту, додаје се у саопштењу.
На маргинама Самита у Гранади, председник Вучић имаће низ билатералних сусрета са европским званичницима, међу којима су председник Републике Француске Емануел Макрон, премијер Уједињеног краљевства Велике Британије и Северне Ирске Риши Сунак, председник Владе Грузије Иракли Гарибашвили, председница Владе Републике Исланд Катрин Јакобсдотир, као и високим представник Европске уније за спољне послове и безбедносну политику Жозеп Борељ.
Како је саопштено, председник ће учествовати и на округлом столу на тему: "Енергетика, заштита животне средине и борба против климатских промена".
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала