- Sputnik Србија, 1920
СВЕТ
Најновије вести из света

„Британија се одваја од света“: Ирски премијер о политици Лондона

CC BY-SA 2.0 / Flickr/Mobilus In Mobili / Представљање Велике Британије и Северне Ирске на годишњој НАТО паради у Норфолку
Представљање Велике Британије и Северне Ирске на годишњој НАТО паради у Норфолку - Sputnik Србија, 1920, 05.10.2023
Пратите нас
Премијер Ирске Лео Варадкар изјавио је да је забринут због тога што се Велика Британија „одваја од света“ и оптужио политику Лондона да се окреће себи напуштајући ЕУ, смањујући међународну помоћ и разматрајући излазак из уговора о људским правима.
Варадкар је пред сусрет са британским премијером Ришијем Сунаком у Гранади, током самита Европске политичке уније, рекао како једва може да препозна Велику Британију.
На питање да ли је забринут због могућности да Лондон напусти Европску конвенцију о људским правима, ирски премијер је одговорио „Јесам, да будем искрен“.
Могућност изласка из те конвенције наговестила је британска државна секретарка Суела Брејвермен, која је довела у питање њену сврховитост.
„Британија и Уједињено краљевство које волим и дивим им се, то је земља Магна Карте, земља која је основала парламентарну демократију и земља која је помогла у писању Европске конвенције о људским правима. Узнемирава ме да видим како се Уједињено краљевство одваја од света, било да смањује буџет за међународну помоћ, напушта ЕУ и чак разматра повлачење из Европске конвенције о људским правима, То није Британија какву знам“, рекао је Варадкар, преносе британски медији.
Риши Сунак - Sputnik Србија, 1920, 04.10.2023
СВЕТ
Британски премијер: Чему малтретирање - мушкарац је мушкарац, а жена је жена
Све вести
0
Да бисте учествовали у дискусији
извршите ауторизацију или регистрацију
loader
Ћаскање
Заголовок открываемого материала